Kívül ropogós, belül szaftos

Az ázsiai konyha kedveli a tésztás ételeket, melyeknek egy jelentős része a gasztronómiájukban előételként vagy snackként kap szerepet. Ilyen a tavaszi tekercs is, ami egy olyan kínai étel, amit még az is simán megeszik, aki egyébként nem szereti ezt az ízvilágot. Délidőben teával, este sörrel leöblítve fogyasztható. A gyerekek imádják, mert kézzel lehet enni és ropog, tehát kiválóan alkalmas arra, hogy a zöldségeket messzire elkerülő lurkók szervezetébe is jusson némi vitamin.


A pandák az erdőben falatozzák, mi a King Wokban barátkozunk Kína tipikus zöldségével

A távol-keleti konyha egyik gyakori alapanyaga, nyers fogyasztásra alkalmatlan, szebbé teszi a hajat, a körmöt, a bőrt, kiváló hozzávalója salátáknak, leveseknek, húsételeknek, mártásoknak, roppanós állagú, édes ízű és étkezésre friss hajtásait használják fel. A King Wok kínai étterem vendégei sűrűn találkozhatnak ezzel a zöldséggel, mert többféle húsos fogás tartozéka, de még a csípős-savanyú levesbe is kerül ebből a növényből.


Fa törzséről a King Wok tányérjába

Egyes zöldségfélék, mint például a gomba, megosztják az embereket: vannak, akik nagyon szeretik, és akadnak messzire elkerülők is. Pedig rendkívül egészséges, ezért fontos lenne szervezetünk számára. Számos fajtája létezik, köztük a fafülgomba, ami a kínai ételek állandó alkotóeleme. Ez az átlagos háziasszony konyhájában ritkán megtalálható zöldség hasznos tápanyagtartalommal rendelkezik, emellett megszépíti az amúgy is színes kínai fogásokat, éppen ezért találkozunk vele gyakran a King Wok tányérjában.


Egészséges húspótló pikáns ízzel

Kevés olyan alapanyag van, melynek ízét oly mértékben tudnánk befolyásolni, mint a tofuét. Viszonylag semleges íze miatt „húsként”, raguként, pörköltként, de süteményként is megállja a helyét, csak a szánk íze szerinti további hozzávalókról kell gondoskodni.  Szivacsként szívja magába kedvenc ízvilágunkat, miközben biztosítja számunkra a létfontosságú fehérjét, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket.


Amit tudni kell a szecsuáni konyháról

Ha közvélemény-kutatás során kérdezősködnék arról, kinek mi jut eszébe a szecsuáni konyha hallatán, a többség valószínűleg a csípős ízeket említené, és nem gondolná rosszul. Azt viszont érdemes hangsúlyozni, hogy mindez csak részben igaz, mert a szecsuáni ételek egyharmada egyáltalán nem csíp, és ezt Liu Xing Yuan, a King Wok konyhafőnöke is megerősítette, mi több elárulta a „selymes” hús titkát is.


további cikkek

Archívum

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics