A pandák az erdőben falatozzák, mi a King Wokban barátkozunk Kína tipikus zöldségével

A távol-keleti konyha egyik gyakori alapanyaga, nyers fogyasztásra alkalmatlan, szebbé teszi a hajat, a körmöt, a bőrt, kiváló hozzávalója salátáknak, leveseknek, húsételeknek, mártásoknak, roppanós állagú, édes ízű és étkezésre friss hajtásait használják fel. A King Wok kínai étterem vendégei sűrűn találkozhatnak ezzel a zöldséggel, mert többféle húsos fogás tartozéka, de még a csípős-savanyú levesbe is kerül ebből a növényből.

 

A bambusz Kína egyik legfontosabb növénye, mellyel igen sokoldalúan bánnak: a gyékény- és kosárfonástól kezdve a sétapálcán, a hangszereken, bútorokon át egészen a házépítésig alkalmazzák. A kínai konyhának szintén meghatározó alapanyaga, étkezésre a friss hajtásait használják fel. A bambuszrügy drága és csak bizonyos évszakokban (tavasszal és nyáron) hozzáférhető. Idényjellege miatt leginkább konzervként kerül forgalomba, különböző formákra vágva, de létezik szárított változata is, melyet használat előtt be kell áztatni néhány órára.

 

Kung Pao csirke

 

A bambuszrügyet májusban szedik, amikor a bambusz hajtása még nem éri el a 20 cm-es hosszúságot. Saláták, levesek, húsételek, mártások kiváló alapanyaga, és érdemes minél többször megajándékozni ezzel szervezetünket, mert kovasav tartalma szebbé teszi a hajat, a körmöt és a bőrt. Lényeges megjegyezni, hogy nyers fogyasztásra alkalmatlan, mivel kéksav-glikozid tartalma az emésztő- és bélrendszert károsíthatja, viszont főzéssel, sütéssel ezeket a vegyületeket semlegesíteni lehet.

 

Szecsuáni csirke

 

A roppanós állagú és édes ízű ínyencség egyik legnagyobb rajongója a bambuszerdőkben élő óriáspanda. Mivel reggeltől estig falatozik, így naponta akár tíz-húsz kiló zsenge hajtást képes elmajszolni. Erre azért senkit nem buzdítunk, de előnyben részesítjük az egészséges ételeket, ezért minden olyan fogás elfogyasztását javasoljuk a King Wokban, mely bambuszt és bambuszrügyet tartalmaz. Íme, a lista:

 

Csípős-savanyú leves (kínai gombás, fafülgombás, bambuszos, vegyes zöldséges)

Kínai gombás-bambuszrügyes leves (csirkehús, kínai gombával, és bambusszal)

Kung Pao csirke (csirkehús, bambusz, uborka, paprika, mogyoró)

Csirkehús kínai gombával és bambuszrüggyel

Kacsahús kínai gombával, bambuszrüggyel

Sertéshús kínai gombával és bambuszrüggyel

Marhahús kínai gombával és bambuszrüggyel

Szecsuáni csirke (csirkehús, bambusz, fafülgomba) (csípős)

Szecsuáni kacsa (kacsa, bambusz, fafülgomba) (csípős)

Szecsuáni sertéshús (sertéshús, bambusz, fafülgomba) (csípős)

Szecsuáni marhahús (marhahús, bambusz, fafülgomba) (csípős)

 

(2013-08-09)

-Nitta-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics