Disznóölés egykori itala ma már elegáns termékké vált

A jó minőségű pálinka alapja a tökéletesen érett gyümölcs, a legmodernebb technológia és a gyakorlott pálinkamester. A pálinka fejlődése, népszerűsége töretlen, egyre többen fedezik fel a benne rejlő értékeket, a gyümölcsös illat és íz varázsát.

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium és az Agrármarketing Centrum 2006-ban közös stratégiát készített, amelyben a hazai gyümölcs- és törkölypálinka presztízsének emelését, a pálinka imázsának javítását, valamint nemzeti italként való pozicionálását tűzték ki. Azt hiszem sikerült, kétségtelenül nőtt a pálinka befolyása, tekintélye, és hírneve is. Ahogy az egyéni vállalkozási formából induló Szicsek Kft-nek, amely ma már Magyarország egyik legszínesebb pálinkaválasztékát képes felmutatni.


Augusztus 20. - A kenyér ünnepe

Augusztus 20-a Alkotmányunk és Szent István király ünnepe, és mint az Alkotmány ünnepe az új kenyér megünneplésének is alkalma. 

Fehér, rozs, fokhagymás, burgonyás - ez mind mind egy kenyérváltozat, de vajon akkor is kitalálták volna ha azt mondom paprikás, káposztás, narancsos rozsos? 2010-ben az egy főre eső fogyasztás kenyérből 50 kilogramm volt, ez több mint 10 dekagramm naponta! Talán ez is indokolta a különböző kenyérvariációk megalkotását. De az „ízektől” elvonatkoztatva, abban sokan egyetértenek, hogy az igazi kenyér lukacsos, ruganyos, illatos és még napokkal a sütés után is friss.


Ne felejtsen asztalt foglalni!

Augusztus 20-án virágba borul Debrecen városa, de nemcsak egyetlen nap a Debreceni Virágkarnevál! Csaknem egy hétig az ünnep, tánc, virágok, zene jegyében telnek a napok, sztárfellépőkkel fűszerezve. Országunk egyik legismertebb rendezvénye csodálatosan egyedi virágkompozíciókat vonultat fel, művészeti csoportok kíséretében.

Tudja mennyien érkeznek városunkba?

Foglaljon asztalt a Debreceni Éttermek egyikébe!


Ha már unja a könnyű, nyári ételeket...

A töltött káposztára sokan téli, ünnepi fogásként gondolnak és valószínű, hogy kevés háziasszony készíti augusztusban ezt az ételt, de tegye a szívére a kézét: visszautasítana egy tányér debreceni csülkös, kapros töltött káposztát? Ha már kissé unja a könnyű, nyári, zöldséges ételeket akkor válassza ezt a magyaros fogást a Semann Étterem ajánlatai közül.


Ha már unja a könnyű, nyári ételeket...

A töltött káposztára sokan téli, ünnepi fogásként gondolnak és valószínű, hogy kevés háziasszony készíti augusztusban ezt az ételt, de tegye a szívére a kézét: visszautasítana egy tányér debreceni csülkös, kapros töltött káposztát? Ha már kissé unja a könnyű, nyári, zöldséges ételeket akkor válassza ezt a magyaros fogást a Semann Étterem ajánlatai közül.


további cikkek

Archívum

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
© 2011 debreceniettermek.hu