Belga Étterem és Söröző

 

Üzletvezető

Szűcs Csaba

+36 52 536 373

info@belgaetterem.hu

Konyhafőnök

Kacsur László

+36 52 536 373

info@belgaetterem.hu

   

 

Konyha: tradicionális magyar ételek, nemzetközi ételek


A mai Belga Étterem és Söröző épülete az 1800-as évek végén fogadóként működött. Az 1900-as évek elején maga Krúdy Gyula is bérelt az emeleten irodát, amikor a Debreceni Ellenőr című lapba publikált.
A ’30-as évek közepétől Pál Sándor vette át az épület üzemeltetését, aki az első magyar sörgyárral, a Dreherrel kötött szerződést, s Pál Sörözőnek nevezte el a helyet. Az étterem kerthelyisége már ekkor hatalmas népszerűségnek örvendett, csak úgy, mint a remek ételek, melyekért Pál úr feleségének – a konyha vezetőjének – járt az elismerés.  A Pál Söröző vendégei közt voltak debreceni polgárok, tisztviselők, katonatisztek, tanárok, azaz egy igazán jó hírű vendéglőnek számított. Az államosítás után az üzemeltetés joga a Hajdú-Bihar megyei Vendéglátó Vállalatra szállt, s hajdani Pál Söröző ettől kezdve Szabadság Étterem néven működött tovább. Naponta hat-nyolcszáz embernek főztek itt menürendszerben, s míg a menzának az emelet adott helyet, a földszinten természetesen a’la carte étkeztetés is zajlott. Közkedvelt, jó nevű étterem volt, – az Arany Bika és a Hungária Étterem mellett – a három legnevesebb belvárosi vendéglők egyike. Ekkor már élőzene is szórakoztatta a vendégeket: míg a földszinten cigányzenekar muzsikált, az emeleten tánczene szólt. Pénteken és szombaton rendszerint teltház volt, vasárnap délelőttönként pedig „vasárnapi sörzene” szólt, melynek ideje alatt kedvezményesen, sőt, esetenként ingyen kínáltak a sör mellé pogácsát vagy lángost. Ebben az időben igen sok autóbuszos turistacsoport érkezett Debrecenbe, akik ebédjük helyszínéül rendszerint a Szabadság Éttermet választották.

2001. augusztus 21-én a patinás épület végre ismét megnyithatta kapuit a vendégek előtt, immár Belga Söröző néven.

A Belga jelenleg a debreceni társasági élet egyik fő központja. Nyáron a belső kerthelyiség, az itt található látványkonyha és játszótér, illetve a Piac utcai korzóra kihelyezett, élőzenés rész jelenti legfőbb vonzerejét. Debrecenben itt fogyasztható a belga sörök legszélesebb választéka, illetve egyedüli „lelőhelye” olyan különlegességeknek, mint a rózsaborsos bélszínjava, vagy a különböző szürkemarha ételek.

 

A Belga étterem Debrecenben remek helyszínként szolgál a legkülönfélébb rendezvények lebonyolítására. Magán- és céges összejövetelek, találkozók, megbeszélések, vagy éppen bálok szervezésére az emeleten található négy különterem közül egyéni igény szerint lehet választani.

 

Különtermeink:

  • Legkisebb termünk 20 fő kényelmes befogadására képes
  • 8 fős különtermünkből kettő is a kedves vendégek rendelkezésére áll
  • A nagyterem 80-100 fő kényelmes befogadására képes, így különösen alkalmas pl. esküvők, bálok, zenés-táncos mulatságok, vagy akár nagy létszámú előadások lebonyolítására. Ebben a teremben teljes hangosítás, projektor, CD és DVD lejátszó is rendelkezésre áll. A terem előterében bárpult is található, mely a rendezvények ideje alatt igény szerint üzemel.

Az étterem teljes területén ingyenes WIFI használatra is lehetőség van.

 

Nyitvatartás:

Hétfő-Csütörtök:10.00-24.00

Péntek-Szombat:10.0-02.00

Vasárnap:10.00-24.00

 

Elérhetőség:

4025 Debrecen, Piac u. 29.
Asztalfoglalás: 06 (52)536-373
E-mail: info@belgaetterem.hu
Honlap:www.belgaetterem.hu
 

 

Helló Február!

A februárnak is megvan a maga szépsége, izgalma. Kicsit tavaszváró, de még hullhat a hó, néha felhős, de kacagtatóan mulatságos is, hisz ez a farsang, szerelem, torkoskodás hava. Ezt a hónapot is meg lehet tölteni sikerekkel, szeretettel, finom falatokkal, azért, hogy a mindennapi élet kihívásainak, mókuskerekének nehézségeit tompítsuk. Vegyük észre, és értékeljük az apró dolgokat, mert ezek boldogságunk egyik forrása. A Debreceni Éttermek az év második havára is tartogat olyan programokat, mellyekkel kellemes pillanatokat szerezhetünk magunknak, és szeretteinknek.


Ünnepi menü, rendelésre is

Az év utolsó hónapja az adventi időszak és a szeretett ünnepének, a Karácsony várakozásával telik. Van, akinek békés hangulata, másoknak a sok szemet és ízlelőbimbót elvarázsoló zamat vagy épp a családi és baráti találkozók miatt kedves ez a hónap.

Ugyanakkor kissé terhes is lehet, hisz az ajándékozás, a készülődés nem kevés munkával és idővel járhat. Ezért a Debreceni Éttermek csodás fogásokkal készültek Önöknek, levéve a főzés terhét vállukról.


Újborköszöntők és libavacsorák - Márton napi lakomák

Akarja tudni, hogy milyen lesz a tél? A libacsont elárulja!

A hét Márton napi újborköszöntők és libavacsorák ideje, a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó időszak, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság nemcsak, hogy megengedett, kötelező!

Ha az újbor üde, friss, szívet melengető zamatában és a hízlalt libahús ízében elmerült, ne feledje el megvizsgálni a gágogó csontjait. Amennyiben a libacsont fehér színű, akkor hosszú, havas és hideg tél várható, ha piros, amolyan fekete, esős időre számíthatunk. Önnek mit „mond a libája”?

Falatozzon és kortyoljon a jóból a Debreceni Éttermekkel!


Tökéletes páros – kolbász és sör a Belgában

.

A sör és a kolbász párosának mennyei íze a nyelvünk hegyén egy tökéletlen nap csúcsa lehet, hibátlanná teheti az átlagos hétköznapokat is, sőt ínyenccé varázsolja a rövid munkahét, hosszú hétvégéjét. A Belga Étterem ezt az érzést kínálja a Szabadság napján, és az azt követő három pihenőnapon: Bajor és Debreceni kolbászhoz kíváló söröket szervírozz.


A desszertek titka

.

Vannak ételek, melyek biztos vigaszt jelentenek egy összetört hangulatban. Igen, azok a csodálatos desszertek nemcsak a szemet gyönyörködtetik, hanem a lelket is gyógyítják, szeletnyi örömöt hozva a szívekbe, helyzetekbe. Ezen mámort hozó finomságoknak az eszenciáját pedig mi mások adnák, mint az isteni gyümölcsök, magvak, fűszerek.


további cikkek

Archívum

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics