Kuponakció - Cipóban sült ételek a Gardában!

Ígéretes kezdeményezést vállalt fel a akkor, amikor a debreceni éttermek körében is meghonosította a kupon rendszert. Eddig az a lehetőség, hogy egy kupon letöltése ellenében kedvezményesen vehetik igénybe a szolgáltatásokat, szinte csak a fővárosban volt elérhető. Most már nekünk sem kell 220 kilométert utaznunk, hogy engedjünk egy ilyen csábításnak! Az pedig, hogy ez a kedvezmény 50%-os árengedményt jelent, engem is „megmozgatott”! Elsőként a Garda Pizzéria és Étterem „CIPÓBAN SÜLT ÉS TÁLALT ÉTELEK 50% -OS KEDVEZMÉNNYEL” kuponjával próbálkoztam, sikerrel!

 

A letöltés pofonegyszerű! Kitöltöttem egy kérdőívet, kaptam egy e-mailt, amivel mellékelték a kupont, ezt kinyomtattam, szóltam a barátomnak („most aztán jól megvacsoráztatjuk az asszonyokat!”), aki szintén letöltötte a sajátját. És ennyi!

 

Eddig még nem volt szerencsém kipróbálni a Gardát. Kiesett a „vonzáskörzetemből”, megvolt a bejáratott helyünk, ugyan kíváncsi voltam rá, de nem volt semmi nyomós indok arra, hogy egy vacsoráért kitérőt tegyünk. Most megkaptam a „löketet”, csábító ajánlat formájában. Cikket is olvastam már ezen a portálon róla (Hétköznap teltházzal)  így nem az ismeretlenbe ugrottunk. A vacsora helyszínéül a teraszt választottuk. Nagy, rusztikus fapadok (ezeket nem kell leláncolni, vagy betonba önteni, nemigen akad ember, aki el tudna velük szaladni!), rendezett környezett fogadott. Parkolni is könnyen tudtunk, ráadásul nem kellett fizetni érte.

 

 

Batyuban sült csirkemell

      1. Legényfogó leves

2. Sajtleves

3. Panfilo batyuja

4. Cipóban sült sertéscsülök

 

Letelepedtünk a padokra, azonnal az asztalunknál termett a felszolgáló, miután megtudta vacsorázni is szeretnénk mind a négyünknek étlapot nyújtott át. Felvette az italrendelést, majd kérdezte van e elképzelésünk az étellel kapcsolatban. Kicsit zavartan tudattam vele, mi bizony a cipós ételekre jöttünk… (Ha valami nagyon pofátlan kedvezményt veszek igénybe, mindig rossz érzésem van, bennem van a félsz, hátha nem látnak olyan szívesen, mintha teljes értékű vendég lennék.) „Örülünk, hogy minket választottak!” válaszolta a felszolgáló, és ennyi elég volt ahhoz, hogy többet ne törődjek a részletekkel. Az ott töltött idő hátralévő részében élveztem a vacsorát.

 

A párom „Sajtleves cipóban” kért.

A barátom „Cipóban sült sertéscsülök fűszeres, baconnal forgatott burgonyával, pecsenyelével” szemelte ki magának, felesége a „Legényfogó leves cipóban” választotta.

Én már jó előre elhatároztam, a „Panfilo batyuja” lesz az enyém.

 

   

 

A leadott rendelésünk után annyi idő telt el, amennyi ilyen ételek FRISSEN elkészítéséhez szükséges.

 

És milyenek voltak az ételek?

A levesekből loptam egy-egy kanálnyit, így a saját véleményemet is el tudom mondani. A sajtleves ízén markánsan érződött, nem spóroltak a sajtok beleolvasztásával. A legényfogó gazdag raguleves volt, sok zöldséggel, hússal.

A barátom egy falatot sem engedélyezett elcsenni a tányérjáról, de villájával lelkesen tömte a bajusza alá a csülkös-cipós falatokat, „isteni a kovászos uborka!” – tudtam meg tőle, amit élvezettel ropogtatott a ragus burgonya mellé.

Én sem csalódtam a Panfiló batyuban! A gigászi méretű, sarkosra hajtott töltött pizza tésztát hiába vágták ketté, így is lelógott a tányérról. Hozzá kockázott vegyes salátát adtak, és egy fémcsészében kapros joghurtos öntetet is kaptam. Nagyon korrekt étel!

 

 

De nekem ennyi még nem volt elég, kedvet kaptam. Asztaltársaságomból csak a barátom felesége követett, én desszertet kívántam, Ő pedig a legényfogó után bevállalta a „Batyuban sült csirkemell friss zöldségekkel, kapros-joghurtos öntettel” névre keresztelt – szintén kuponos – ételt.

A kiválasztott befejező fogásom a következő volt: „Equadori csokicsoda narancsvelővel”. Mit is írhatnék róla? Megéri az árát (még ha ezen nem is volt kedvezmény, akkor is!), annyi bizonyos!

 

A fizetés teljesen korrektül zajlott, nem volt fejcsóválás, cümmögés, ránk mutogatás. Megkaptuk az 50% kedvezményt is, természetesen a teljes árhoz viszonyítva adtuk a 10% borravalót, aminek pincérünk minden forintját megérdemli!

 

 

Mi lesz ezek után?

A Garda bekerült a „vonzáskörzetembe”.

Vagy inkább én az övébe…

 

- éel -

(2011-08-21)

 

 

 

 

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics