Helló nyár, helló Garda terasz!

Szeszélyes május után itt a nyár! A limonádék, könnyed ételek, a hűsítő fagyik, a strandolás, a szabadtéri programok ideje. Ebben a hónapban a diákok felteszik az i-re a pontot, akarom mondani, kiírják a V-t, a szülők tervezik az évi pihenőt. Talán Önöket is megcsapja valami szabadság-féle érzés, amikor könnyen rávehetőek a megszokotton túli dolgokra is. Esetleg egy egészséges paleo menü, gyümölcsös limo vagy meggy sör jöhet a Garda teraszon?

 

A jövőhéten huszonpár fokkal kezdődik a hét, de a hétvégére a hőmérő higanyszála már 30 körül fog táncolni. Bár kaphatunk a nyakunkba hűsítő esőcseppeket, de a Garda Étterem teraszán elázni és fázni semmiképp sem fogunk, sőt, frissítőre lesz szükségünk. Ez az üdítő betevő étel és ital formájában is kedvünkre lesz.

 

Drabik László, a Garda Étterem tulajonos-séfje néhány héttel ezelőtt vezette be a paleo menüt. Az elmúlt időszakról csak pozitívan tudott nyilatkozni. A vendégek megszerették és egyre gyakrabban rendelik házhoz is a kőkori ember étrendjén alapuló ebédet, az alakjukra figyelő, ételallergiában szenvedők számára pedig külön öröm ez a választási lehetőség. S akik még nem kóstolták vagy ismerik e táplálkozást, megnyugtatok mindenkit, hogy ugyan le kell mondani a búzáról, tejtermékről, burgonyáról, rizzsről, cukorról stb., de korántsem önsanyargató étkezésről beszélünk. Ha nem tudnám, hogy paleós menüről van szó, fel sem tűnne, hisz gyümölcsleves, gulyásleves, rostonsült húsok, keménysajtok, zöldségek, gyümölcsök vannak terítéken, persze bizonyos szabályok betartásával, melyet a séf alaposan tanulmányozott.

 

 

Az újdonságok sora itt még nem ér végett, mert László, mint minden évben, az ital repertoárját is bővítette. A felfrissülést a buborékoktól várók számára a jellegzetes zöld színű, édeskés Mtn Dew-t kínálja, a 100%-ban természetes ízek kedvelőinek a hidegen préselt alma, alma és málna, valamint az alma és bodza keverékéből készített gyümölcs italokat ajánlja.

 

 

Forró napokon a hűsítő sör kincset ér. Ugye? A Gardában Lindemans Kriek belga meggyes, illetve Estrella Damm spanyol folyékony kenyérrel erősítettek. Az előbbi édes és savas ital, mely a friss fekete cseresznyétől nyeri el érett színét és savanykás ízét; az utóbbi, krémes szerkezetű, lágyan telt ízű ital plusz különlegessége pedig a liszt érzények számára jelent üdítő értéket.

 

 

A kellemes időben nem lenne fantasztikus a fentieket, a szezonális ajánlatot illetve az étlap finomságait az új bútorzattal ellátott teraszon elfogyasztani? A kényelmes, párnázott székek és asztalok kiválóan variálhatók, tökéletesen alkalmasak családi, baráti összejövetelekre 40 főig.

 

 

-eSBé-

 

Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics