A tavasz ihlette - szezonális ételek a Gardában

A Nap nemcsak minket, embereket kényeztet el melengető sugaraival, a zöldségek és gyümölcsök színét is élénkre festi, aromás ízeket adva nekik. A Garda Pizzéria és Étterem ezekkel a csodás tavaszi finomságokkal megint újat alkotott. A tányérunkat díszítő spárgáról, medvehagymáról, könnyed ételekről és a szezonális kínálat fogásairól Drabik László tulajdonos-séf beszélt.

 

Aki még nem töltötte fel vitaminraktárjait és nem merített erőt a természet adta kincsekből, akkor itt a lehetőség, hogy a Garda tavaszi ételeiből egy csipetnyi energiát magához vegyen. A könnyen emészthető, vitamindús spárga; a tavasz első hírnöke a medvehagyma; a népies nevén pázsithagymának nevezett snidling a fogások többségében belopják magukat, hogy a tavaszt a szánkban is érezzük.

 

 

„A spárga krémleveshez a zöldség keményebb részét használjuk fel, levesbetétnek pedig a zsenge spárgafejet, tetejét pirított mandulával szórjunk meg. Ezzel a zölddel egy salátát is kreáltam sonkával, tojással, snidlinggel, koktélparadicsommal, olivaolajjal meglocsolva. Baconos penne tészták fogják közre a nyúlárnyéknak is nevezett spárgát, mascarpone és parmezán sajt társaságában.

A roston sült zöldségeinket mindig is szerették a vendégeink, így erre a betétlapra is felkerült. A padlizsán, cukkini, szárított paradicsom hármasához grillezett mozzarellát, párolt rizst adunk, avokádómártással. A másik, gillezett zöldségekben bővelkedő ételünket rántott kecskesajttal, snidlinges, lilahagymás öntettel szervírozzuk.  A piros-fehér-zöld színekben virító, pestóval készített, kellemesen savanykás spagettit mozzarellával, koktélparadicsommal és kiváló pármai sonkával gazdagítjuk „Garda” módra” -  részletezi László.

 

 

A vendégek számára első hallásra kissé meglepő lehet a borsó, sonka és a mandarin összeadása, de kalandozni, kísérletezni mindig megéri, hisz ez a különleges ízkombinációjú étel eddig mindenkinek ízlett a tulajdonos szerint.  Az előbbi hozzávalókat tortellini csíkokkal és egy csipet cayenne borssal teszik még feledhetetlenné.

 

„Halban hal. A lazaccal töltött naphalból roládot tekerünk, korongokat vágunk és roston sütve medvehagymás burgonyapürével tálaljuk, majonézes, mézes, mustáros kapormártással nyakon öntjük.  A rukkolát helyeztük a figyelem középpontjába az „olasz” módon készített, pestoval együtt sütött pulykamellel. Borjú szűzpecsenyéből tornyot építünk szárított paradicsom és mozzarella váltakozásával 4 korong hússal.

A krémes, fehér színű sajtot választottam desszert alapanyagnak, melyet citrommal, narancshéjjal, triple sec likőrrel „színezünk”, és eperrel díszítünk a 3 gombóc mascarponet.” – mondja a séf.

 

-eSBé-

 

Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics