Garda Pizzéria és Étterem - Hétköznap teltházzal

"Teljesen jól laktam, ám szerettem volna megkóstolni a csegei füstöltharcsát, salátával. Gardáék ugyanis, nem restek utánajárni a helyben termelt, jó minőségű egyedi alapanyagoknak. Kutatva a termelők közt, sikerül a heti ajánlatba csempészniük igazi ínyencségeket is. Kénytelen leszek mihamarabb visszajönni, hogy el ne halasszam a füstölt csegei harcsát. Persze nem ér kár, ha addigra változik a heti ajánlat, mással sem járok rosszabbul. No meg hátra vannak a rafinált pizzák, cipós levesek, bőségtálak, a hagymás rostélyos, ami persze, hogy kap valami kis csavart, tetején, a rostlapon sült tojással..."

 

Gondoltam, valamit nagyon tudhatnak, amiért autóval is megéri idelátogatni, még a zord téli estéken is. Most nyár van, terasz szezon, persze a nagy kinti placc szintúgy tele - hétköznap este. Na, megálljanak csak! Azért is elmegyek holnap! Holnap délben, utánajárok, mi van a gardapizzán és mitől olyan kapósak a cipóban felszolgált leveseik?

Kedden délben érkeztem, a teraszon, egy gyufát se lehetett leejteni. Sebaj, bent még volt két szabad asztal. Hamarjában jött a felszolgáló. Kedvesen és magabiztosan fogadott, tetszett, hogy nem akart egyből rám tukmálni semmi innivalót (ezzel a rossz szokással még mindig sok helyen találkozom). Nem voltam még nagyon éhes, gondoltam, kiválasztok valami különleges előételt és iszom egy pohár csapolt Radebergert.

 

 

          Otthonos hangulatban Szeretik a különtermet

 

 

Hát, van rendesen előétel kínálat (is) a Gardában! Ráadásul sokrétű, hisz a libamáj kedvelő gurmantól az extra vega-válogatósig mindenki talál magának megfelelőt. Végül is, rántott camembert rendeltem áfonyamártással, roston sült gyümölcsökkel. Tudom, unalomig ismételt téma a rántott sajt, nem is rendeltem volna a szokványos párolt rizzsel vagy hasáb burgonyával. De így azért mégis más! A briekhez és camembert-félékhez diót, almát és más gyümölcsöket szokás halmozni a sajttálra. Rántottan és sülten egy tovább gondolt változata az örök párosításnak.

 

"csak lenne hely a teraszon..." Pizzájuk is messze földön híres!

 

 

A sajt panírja szép zsemleszínű, nem volt túl vastag, a camembert forrón, de nem tolakodóan folyt, a grillezett gyümölcsök is csak pont annyira voltak átsütve, hogy még nem súrolták a kompót kategóriát, így megőrizték ízűket. Egy szó, mint száz, nagyon ízlett.

 

 

            "Egy szó, mint száz, nagyon ízlett."

 

 

Egy probléma azért akadt. Teljesen jól laktam, ám szerettem volna megkóstolni a csegei füstöltharcsát, salátával. Gardáék ugyanis, nem restek utánajárni a helyben termelt, jó minőségű egyedi alapanyagoknak. Kutatva a termelők közt, sikerül a heti ajánlatba csempészniük igazi ínyencségeket is.

 

Kénytelen leszek mihamarabb visszajönni, hogy el ne halasszam a füstölt csegei harcsát. Persze nem ér kár, ha addigra változik a heti ajánlat, mással sem járok rosszabbul. No meg hátra vannak a rafinált pizzák, cipós levesek, bőségtálak, a hagymás rostélyos, ami persze, hogy kap valami kis csavart, tetején, a rostlapon sült tojással…csak lenne hely a teraszon.

 

 

      Készül a hagymás rostélyos
Közelről a füstölt csegei harcsa

 

 

Azt mondanom sem kell, hogy a külön terem is foglalt volt…

 

 

-hSéf-

(2011-08-03)

 

 

 


kapcsolódó cikkek

hozzászólások:

 

Étterem Látogató - 2011-08-13 18:41:23

Nemrég töltöttük le a Garda kuponját! Négyen mentünk, a „cipós” ételek zseniálisak voltak! És ezt nem azért írom, mert fél áron ettünk és ezzel szeretném meghálálni! Kedvesek voltak hozzánk, az adagokon nem érződött, hogy kedvezményesek (sőt!), mindenkinek ajánlom az éttermet!

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics