Vesepecsenye a Play Pub étlapján

A bélszín tipikusan nem a családi asztalra leggyakrabban felkerülő étel. Talán azért, mert nem könnyű megfelelő minőségű húst vásárolni, és tény, hogy az elkészítéséhez is rutin, tapasztalat szükséges. Nagy Csaba, a Play Pub House fiatal séfje szeret a marhahússal dolgozni, ezért az étlapon több olyan fogás közül választhatunk, melynek alapja e nemes húsrész.

 

„A hátszín és a fartő között elhelyezkedő részt hívjuk bélszínnek, vagy más néven vesepecsenyének. Három részből áll: fej, törzs és farok. Szeletekhez, steakhez a törzset használjuk, a farokból és a fejből tatár beefsteaket, ragus ételeket  készítünk” – mondta a Play Pub House konyhafőnöke, aki figyelmünkbe ajánlotta az étlapon szereplő bélszínből készült fogásokat.

 

A Pármai sonkába kötözött bélszín steaket grillezett juhsajttal, rántott hagymakarikával, vargányás burgonyapürével és vörösboros pecsenyelével kóstolhatják meg a vendégek. Az étel különlegessége a köret, melyhez szárított, ledarált vargányát adnak, amitől igazán pikánssá válik a vajas burgonyapüré.

 

A Színes borssal fűszerezett bélszínt grillezett camemberttel, olívás sült zöldségekkel, fűszeres burgonyatallérral, illetve aszalt szilvás mártással tálaljákA második leggyakrabban használt ízesítőt frissen őrlik a bélszínre, ettől kicsit csípős ez az étel, de hogy ezt ellensúlyozzák, grillezett camembertet, sült zöldségeket (cukkini, padlizsán, kaliforniai paprika, gomba) és aszalt szilvás, vörösboros, kissé édes mártást adnak hozzá.

 

 

„A Vaslapon sült bélszín steakhez házi pármai sonkás burgonyaropogóst kínálunk, konyakos zöldbors mártással. Pecsenyelét készítünk, ami nálunk barnamártás konyakkal és kevés tejszínnel. A körethez héjában megfőzzük a burgonyát, megtisztítjuk, majd burgonyanyomón átpasszírozzuk. Közben pármai sonkát kevés oliván felsütünk, visszahűtjük, beletesszük az áttört burgonyába, rakunk bele tojássárgáját, ezután az egészet összegyúrjuk, krokett alakúra formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, végül pedig kevés zsiradékban kisütjük” – árulta el a receptet a séf.

 

A BBQ bélszíncsíkok tacoban, zellerszáras pirított burgonyával tálalt, serpenyőben sült jalapenos bélszíncsíkokat rejtenek magukban, barnamártással, valamint BBQ-val leöntve. Ez a fogás nemcsak finom, hanem mutatós is, mert kis tálkában van a ragu, körülötte pedig a pirított burgonya.

 

 

Ha már a Play Pub House-ban járnak, feltétlenül kóstolják meg a Tatár Beefsteaket (paprikával, paradicsommal, uborkával, lilahagymával, vajjal, pirítóssal), melyet Nagy Csaba sóval, borssal, majorannával fűszerez, illetve reszelt vöröshagymával, mustárral, ketchuppal, tojássárgájával és nagyon pici Erős Pistával tesz finoman kenhetővé.

 

(2013-06-23)

-Nitta-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics