A Belga bajnok - rózsaborsos bélszínszték!

Rózsaborsos bélszínjava roston, egy pici keserű csokival, erdei gombás- vörösboros mártással, sült burgonyahordókkal és baconos babrőzsével. Nyitás óta szerepel a Belga étterem étlapján ez a fogás. Minden debreceni éttermeket látogatónak egyszer meg kell rendelnie, hogy megérezze, milyen is a „tökéletes” fogás. Nincs túlbonyolítva, mégis nagyon nehéz lenne az otthoni konyhánkon reprodukálni. Pedig az elkészítése első olvasatra nem tűnik boszorkányságnak...

 

„A bélszínt megtisztítjuk, majd steakek-et vágunk belőle. Borsozzuk és bedörzsöljük olajjal, majd rostlapon elő, majd sütőben igény szerint készre sütjük, sózzuk és meghintjük rózsaborssal a tetejét. Megszórjuk egy kis keserű csokival, hozzá barnamártásból erdei gombákkal mártás készítünk, amit alá, illetve ráöntünk. Sült hordó burgonyát és baconos babrőzsét adunk mellé.”

 

 

Ugye milyen egyszerű? De mielőtt rávágnák, hogy „igen”, nézzük meg Boros László a Belga Étterem séfje hogyan készíti el nekünk ezt a remekművet!

 

HOZZÁVALÓK:

 

 

HÚS SÜTÉSE:

 

 

MÁRTÁS KÉSZÍTÉSE:

 

 

TÁLALÁS:

 

 

Ugye, hogy nem is olyan egyszerű?

Minek fáradnánk az elkészítésével, inkább menjünk el a Belgába, és rendeljük meg!

 

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics