Steak imádók figyelem!

Ha férfias ételnek kellene tituálni egy fogást, akkor a steak biztos ilyen lenne. A nemes hús a tányéron figyelemfelkeltő, fogyasztóját a tudatosság vezérli. Imádói bizonyára gyakrabban ízlelnék, de ha alkalom adódik rá, semmi esetre sem hagyják ki. Ez a bizonyos lehetőség most itt van! A Play Pub House-ban a marha becses részeit rendkívül kedvező áron kínálják, kihagyni vétek lenne, rajongóinak és kevéssé ismerőinek egyaránt. Nagy Csaba séf mutatja be a Steak hetek kínálatát.

 

Ami a sertésen a szűzpecsenye, a marhán a bélszín; ami a sertésen a karaj, a marhán a hátszín. Az előbbi a szarvasmarha gerincén belül, az utóbbi kívül húzódó izomköteg. Mindkettőre igaz, hogy minél zsírosabb, annál nagyobb gasztronómiai élvézetet jelent elfogyasztása.  Többen, ha meghallják a steak szót, egyből marhára gondolnak, valójában minden szakszerűen felszelt hússzelet neve steak. Ezért az étlapon beefsteakként tüntetik fel, származási helyével kiegészítve.

 

„A szürkemarha bélszín az argentín társához képest egy gyengébb rostozatú hús, nyers állapotban sötétebb. Frissen, hortobágyi bio gazdaságból szerezzük be a szaftos darabokat. Az argentin hátszín pedig a bélszínhez képest erősebb. A steaknak való húst 3 napig babérlevél, egész bors, fűszersó és mustár egyvelegében pácoljuk. Ez az érlelés segíti hozzá a húst, hogy porhanyós, omlós legyen. Általában a médiumra sütjük, ilyenkor a hús közepén egy vékony rózsaszín csík mutatja az átsülési állapotot. Pár perces pihentetés után tálaljuk.” – részletezi a séf.

 

A steak ízét kiemeli, illetve tovább fűszerezi a vajkínálat. A borsvariációs, zöldfűszeres és a chilis fűszervajat a húsra ildomos felhelyezni . A frissen őrölt színes bors kevés vajjal van kikavarva, enyhén csípős, a mediterrán jelleggű zöldfűszeres kakukkfűvet és bazsalikomot rejt, a chilis pedig édes, de természetesen csípősen is elkészítik.

 

„Az alapmártások mellett a szőlős igazán különleges. Úgy kell elképzelni, mint egy hagymalekvárt, melyben félbevágott szőlőszemeket teszünk. Ami a köreteket illeti a snidlinges burgonyaropogóst, és a zsályás polentát vajban grillezve házilag készítjük. A vendégek által egyik legtöbbet választott a vajban párol bébi répa, fűszeres gerezdbrugonyával. A kevert salátánk igen gazdag és színes: paradicsom, paprika, uborka, rukkola, madársaláta, reteklevél, jégsaláta, hagymacsíra. A paprikás köretet pedig az egyik legfinomabb, édes, húsos kápiából készítettük.” – sorolja a köreteket Csaba.

 

Séf kedvence

Szürkemarha bélszín steak (250 g)

angolos és médium között sütve

Snidlinges bugonyaropogós

Borsvariációs fűszervaj

Vargányás gombaragu

 

A Play Pub House Steak ajánlata reményeink szerint meghozza a bátorságot, hogy kipróbálja, újra fogyassza ezeket az ünnepi falatokat. S ha partnere valami hagyományosabbra vágyna, szárnyas és lazac közül is választhat

 

 

-eSBé-

 

Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics