Nem mindennapi fogások a Melange-ban

Azt gondolom sokak nevében írhatom, hogy étteremben szeretünk olyan ételt rendelni, amit otthon nem főzünk meg, mert nincs hozzá kellő tapasztalatunk, nem rendelkezünk különleges hozzávalókkal, és nincs időnk órákat tölteni a konyhában. Amennyiben Önök is így érzik, térjenek be a Melange Kávéházba, ahol szép számmal találnak olyan fogásokat, melyek nem kerülnek odahaza a családi asztalra. Szerkesztőségünk most ezek közül válogatott.

 

 

A csirkehús az egyik leggyakrabban vásárolt húsféle, amit azért kedvelnek a háziasszonyok, mert hamar megsül és változatos módon lehet elkészíteni, viszont még így is leginkább csak rántott formában van jelen az étkezéseink során. Aki ehhez ragaszkodik, egész biztos szeretni fogja a kecskesajttal töltött csirkemellet panko morzsában sütve ázsiai szilvaszósszal kesudiós jázminrizzsel, mely a hagyományos étel alaposan felturbózott módozata. A fogáshoz a kecskesajtot lereszelik, zöld fűszerekkel gazdagítják, a csirkemellet kiterítik, beletöltik a sajtot, felgöngyölik, pankó morzsába forgatják, olajsütőben megsütik, pihentetik, majd vajjal meglocsolják, hogy zamatosabb legyen. A panko morzsa tulajdonképpen japán zsemlemorzsa, amely speciális szárító-aprító gépben készül, fehér-kenyérből. Szilánkszerű, szálkás, száraz pelyhekből áll, az európai morzsánál jóval durvább, így az ezzel készülő panír „sündisznós” lesz, és rendkívül ropogós. Az ételhez szilvaszószt főznek, többféle fűszerrel, mint például kínai ötfűszer-keverék, gyömbér, chili és kesudiós jázminrizzsel szervírozzák, amit pici fahéjjal ízesítenek.

 

 

Ha szeretik a sült hús-gyümölcs kombinációt, akkor kóstolják meg a baconos rozmaringos csirkefalatkákat mascarponés szedres gyümölcsraguval, almás burgonyapürével. A csirkemellet felkockázzák, fűszerezik, friss rozmaringgal pikánssá teszik, baconba tekerik, összetűzik és ropogósra sütik. Ehhez jön a szeder mártás, amiben ananász, szilva, illetve körte is van, és a végén egy kanál mascarpone sajtot is beletesznek, amit nem kavarnak el benne teljesen. Éppen csak megolvad, szinte egészben van, majd tálaláskor kicsit meghúzzák, ami így márványos lesz a tányéron. Almás burgonyapürével kínálják.

A csirkés saltinbocca, ropogós tintahallal és csőben sült parmezános paradicsomos gnocchival kerül a vendég elé. A csirkemellszeletre zsálya és serrano sonka jön, majd ezt követi a sütés, és a fehérboros pecsenyelében történő párolás. A tintahalat lisztbe forgatva kisütik, utána fűszeres-citromos vajba teszik, ami megadja az ízét. A gnoccira paradicsomos mártást öntenek, megszórják parmezánnal, és sütőben megsütik.

 

 

A Melange Kávéházban a kacsamellet vajban sütik, rántott kacsamájjal, sárgaborsópürével és bazsalikomos málnacsatnival szervírozzák. A húst fűszerezik, pácolják, rostlapon kérgezik, majd roséra sütik. Pihentetés után felszeletelik, vajjal megöntözik. A sárgaborsót megfőzik, pici tejföllel lazítják, majd elkészítik a málnacsatnit, amihez mozsárban összetörik a rózsaborsot, a friss bazsalikomot némi olivaolajjal, majd hozzákeverik a málnát.

Cikkeinkben igyekszünk sokszor felhívni a figyelmüket arra a sajnálatos tényre, hogy többször kellene halat fogyasztaniuk, mivel nagyon egészséges. A Melange-ban egy különleges lazacfilével várják a vendégeket, amihez rukkolás-almás céklasalátát és csőben sült eszterházy spagettit tálalnak mozzarella golyókkal. A halat kifilézik - érdekességként megírjuk, hogy minden lazacban mérettől függően 22-24 darab szálka van -, megsütik, közben pedig összeállítják a salátát, ami jégsalátát, rukkolát, almát, mézet, mentát, gyömbért, céklát, valamint tökmagolajat tartalmaz. A spagetti voltaképpen vadas mártással van nyakon öntve, de ebben sárgarépa, zeller, illetve fehérbor is van. A tésztát összeforgatják a mártással, ráteszik a mozzarella golyókat, a félbevágott koktélparadicsomokat, berakják a szalamanderbe, de csak annyi időre, hogy a spagetti nem száradjon ki, de a sajt ellágyuljon a hőtől. Ezt követően megy a tetejére a sült lazac.

 

 

A Melange desszertjei nemrégiben bővültek, a finomságok közül a mák charlotte-ét ajánljuk Önöknek bazsalikomos málnacsatnival. Az édességhez a piskótát felcsíkozzák, baracklekvárral összeragasztják, majd őzgerincformába rakják. Főznek egy tejszínes mákpudingot, ezzel töltik fel a formát, aztán pedig befedik a tetejét is piskótával. Ezután pihentetik, kifordítják, szeletelik és bazsalikomos málnacsatnival tálalják.

 

 

A felsorolt ételek mindegyike sok alapanyagból tevődik össze és valóban munkaigényes, így még egy konyhatündér sem szívesen áll neki elkészíteni. De nem is szükséges, mivel a Melange profi szakácsai azért dolgoznak, hogy megkíméljék vendégeiket. Térjenek be Önök is, és kóstolják meg a különlegességeket.

 

-Nitta-

Járt már itt? Kóstolta már, vagy szívesen kipróbálná?

Nyomjon egy lájkot vagy ossza meg!

 

Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics