Több mint két évtizedes létezés a belváros szívében

Van egy olyan étterem Debrecenben, melynek múltja sokak életében mai napig jelen van, egykori vendégei mára felnőttek, de a fiatal generáció is előszeretettel képviselteti magát, ami a nemrégiben bevezetett stílusváltásnak (is) köszönhető. A dolgozók többsége „régi darab” - jól ismerik a törzsvendégeket -, az ételek finomak, a konyha nemzetközi, így nem csoda, hogy sokan kedvelik a Csokonai Étteremet.

 

 

„Az étterem 1990-től működik, előtte söröző volt” – kezdte mondandóját Madai Attila, üzletvezető. „Négy évvel ezelőtt zajlott a felújítás, ami egyben stílusváltást is hozott magával, és nem titkoltan a fiatalokat is szerettük volna megcélozni ezzel.” Az 1991 óta az étteremben dolgozó üzletvezető elmesélte, hogy először magyaros jellegű konyhával indítottak, majd nemzetközi lett (görög, francia, mexikói fogásokkal), és napjainkban is ez jellemzi a vendéglátóhelyet, kiegészítve a magyaros ételspecialitások bőséges kínálatával. Kiss Ferenc séf már húsz éve irányítja a konyhát. Az étlapot a tulajdonossal, illetve az üzletvezetővel közösen találják ki, de különlegessége a helynek, hogy törzsvendégekkel teszteltetik az új ételeket. Sőt, annyira odafigyelnek a minőségre, hogy Attila minden nap, nyitás előtt végigkóstolja az előre elkészíthető fogásokat azért, hogy a megszokott az íz érződjön állandóan.

 

 

„Egyik erősségünk a 23 éve ugyanúgy készülő Csokonai leves, amiben sok zöldség van marhapörkölttel, húslével felöntve, tejfölös habarással besűrítve, és attól lesz igazán finom, hogy órákon keresztül főzik. A másik, amit kiemelnék, az asztalnál, a vendég előtt összekevert Tatár beafsteak vegyes zöldségekkel, bivaly tejföllel. A pincér megkérdezi, hogy a vendég saját maga kívánja fűszerezni vagy szakértő kezekre bízza. Utóbbi esetében a vendég folyamatosan kóstol addig, amíg el nem érik a számára legfinomabb ízvilágot.  12 órától nyitunk, és 14 óráig napi menüvel várjuk vendégeinket, továbbá alkalmakra, mint például a közelgő Valentin-napra, komplett menüsorral készülünk. Klimatizált pincehelyiségünk, valamint különböző méretű termeink csoportok fogadására, rendezvények lebonyolítására is megfelelő, de ilyen esetekben egyedi ajánlatokat állítunk össze. Fontosnak tartom kiemelni, hogy csütörtökön és pénteken élőzenével várunk mindenkit, a nagyváradi Vegas Band zenekarral, akik 19 órától 23 óráig minden stílusban játszanak dalokat. Az ínyenc fogások mellett koktélokat és limonádékat rendelhetnek vendégeink.”

 

 

A Csokonai Étterem a Magyar Gasztronómia Szövetség által Védnöki Táblával minősített, ez pedig garancia arra, hogy színvonalas kiszolgálással és első osztályú ételek elfogyasztásának élményével gazdagodhatunk.

 

-Nitta-

 

Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics