Paleósok és a koktélok

Leroy Debrecen - paleo koktélMindenki életében adódnak olyan alkalmak mikor jól esik egy pohár bor, egy korsó sör, egy díszes-zamatos koktél, vagy egy kupica rövid ital. Még a paleosok is lazítanak így, kezükben alkoholos itallal. A túlzott alkoholfogyasztás senki számára nem egészséges, de egy pohárka szeszesitalt időnként ők is megengednek magunknak az ásványvíz, tea, gyümölcslevek mellett, természetesen csak mértékkel, színesítve a kortyolnivalók tárházát. A Leroy Café munkatársai, Berényi Julcsi és Mezei Melinda a paleosoknak kedvezett néhány koktél megalkotásával.

 

 

Inni, vagy nem inni – alkoholt – merül fel a paleosók vagy az életmóddal szemezgetők körében. Ebben sincs egységes álláspont, csakúgy, mint megannyi témában, s, hogy a koktélajánlót „legalizáljam” Dr. Loren Cordain a paleolit életmód talán leghíresebb kutatójának útmutatóját idézném: maximum 2 dl bor, 3 dl sör, 0,5 dl pálinka, whiskey, rum vagy vodka egy-egy alkalommal. Ez nem is olyan rossz, ugye?

 

Debreceni Éttermek: Mi a közös a Leroy paleo koktéljaiban?

Berényi Julcsi: A hagyományos koktélokat „alakítottuk át”, száműztük belőlük a cukrot, steviávval vagy nyírfacukorral ízesítünk. A zamatokért, színekért szirupok helyett pürésített gyümölcsök, zöldségek, természetes anyagok felelősek.

 

D.É.: Az egyik legkedveltebb rum alapú koktél a Mojito, mit szervíztok még fehér Bacardi hozzáadásával?

B.J.: A Rasberry Daiquiri-t, melyet pürésített málnával és eperrel is elkészítjük. A rendkívül népszerű Pina Colada-t az ananászlé adalékanyagai helyett sűrített kókusztejjel adjuk, és természetesen a tejszín is elmarad, de az összhatás ízben és látványban is tökéletes a trópusi dió húsának levével.

 

 

D.É.: Az uborka nem az a növény, melyet a koktélok alapanyagai között tartanánk számon.

B.J.: Valóban, egyrészt ezért is különleges a Mint and Cucumbert Martini italunk, másrészt nem tartalmaz martinit. Az uborkát összezúzzuk törőfával a mentalevelekkel, ehhez hozzáadjuk a lime kifacsart levét, a 100%-ban természetes édesítőt, a gin-t, majd shaker-ben összerázzuk. A koktélpohárba szűrjük, mentalevéllel díszítjük.

 

D.É.: Tavaszi, friss, pezsgő a Testrarossa ital…

B.J.: Igen, friss eperből készül, pár csepp citrommal, pezsgővel, végül blenderben nyeri el homogén állagát.  Ez a kortyolnivaló szinte minden alkalomhoz passzol – legyen az egy névnap, ebéd, vacsora, rendezvény - de egy hosszú kimerítő nap után is remek választás felfrissülni, lazítani.

 

D.É.: A paleo italok választását az e életmód követőin túl kik választják még?

B.J.: A fogyókúrázóknak is teljesen megfelelőek ezek az italok, ugyanis nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, cukrot. Egyre többen döntenek a palao ételek, italok mellett, az okok számosak lehetnek.  Ezeket a jól ismert koktélokkat Mezei Melinda kolleganőmmel alakítottuk át, s aszerint próbálgattuk, hogy mely ízek illenek össze. Úgy gondolom jól sikerült, és nemcsak paleosoknak ajánljuk….

 

Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 


BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics