Valentin-nap és Torkos Csütörtök a Barabás étteremben
Ki szeretné Valentin-napon valami különleges vacsorával meglepni a kedvesét? Manapság számos lehetőség közül választhatnak a szerelmesek, akik megünneplik ezt a napot, de az együtt elköltött romantikus vacsora mégis többet jelent egy ételsornál: az egymásra figyelést, közös élményt és egy kis kényeztetést. A Barabás étteremben 3 fogásos chef ajánlat várja a párokat, ami a legnépszerűbb ételek mellett egy kis pezsgőt is magában foglal.
Kezdésnek egy szárnyas trilógiát ízlelhetnek meg a vendégek. A libamájhab, a kacsamell rosé és a csirkéből készült mignon jó barátságban vannak egymással, és a helyben sütött briós teljessé teszi a harmóniát. A libamájhabhoz először egy pástétomot készít a chef hízott libamájból, konyakkal, egy kis fehérborral és zöldfűszerekkel, amit aztán tejszínnel habosra kever. A kacsamell rosé vajpuha, szinte elolvad a szájban, hiszen pecsenyekacsa zsenge húsát készítik el, és persze a konfitálás is omlóssá varázsolja az alapvetően erősebb szerkezetű szárnyashúst. A csirke mignon-hoz először egy úgynevezett prádot készítenek, amihez egészen apróra darálják a csirkemellet, ezt dúsítják még vajjal, fűszerekkel, végül pedig alaposan átgőzölik, így megőrzi krémes állagát. Ez az az előétel, amelyik igazán változatos, egy fogáson belül rögtön háromfélét is kóstolhatunk és a konyha is megmutathatja milyen magasságokba tudja emelni ezeket az ízeket.
A főételek közül kedvük szerint választhatnak a párok, a friss zöldfűszerekkel töltött csirkemell Egri Csillag mártással és mediterrán zöldségekkel egy könnyedebb fogás. A padlizsánból, cukkiniből és kaliforniai paprikából álló zöldségragu egészen szenzációs illatú, fűszerezésében a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió is benne van. A másik két lehetőség egy klasszikus szűzpecsenye vargányaraguval vagy vaddisznóból készült sült. Az utóbbit a karakteres fűszerezés babérlevéllel, fokhagymával illetve a Cabernet mártás teszi igazán gazdag ízvilágúvá. Aki kóstolta már a Barabás Étterem desszert sztárját, valószínűleg most sem fog tudni ellenállni a csokoládé vulkánnak, ami egy kis csavarral, ezúttal meggyraguval készül. A pazar falatokat Tokaj-hegyaljai digestive italokkal zárhatják, a zamatos Glamour meggyel- vagy Magyarország első gourmetlikőrjével, a Berbence keserűvel.
A tél utolsó hónapjában egy másik nevezetes napra is készülhetünk, ideje lefoglalni az asztalt a Torkos Csütörtökre, amely idén február 19-én kerül megrendezésre. A jól bevált gyakorlatot követve most is az asztalfoglalással egy időben kell a vendégeknek a fogásokat megrendelni, ezzel segítve a gyors kiszolgálást (asztalfoglalás a info@barabasetterem.hu email címen vagy pedig a 06-52-502-231 telefonszámon). Kedvcsinálónak a Debreceni Éttermek most kiemel néhány isteni fogást.
Ezen a napon minden étel 50%-os kedvezménnyel fogyasztható, így nem érdemes visszafognunk magunkat. Jöhet is egy gyönyörű vajhal steak, tejszínes, citromfüves mártással, illatos jázmin rizzsel és roston sült cukkinivel. Ez egy olyan összeállítás, ami nem csak nagyon finom, hanem egészséges is. A magyar emberek többsége ritkán eszik halat, pedig ez egy télen is elérhető remek forrása a szükséges A- és D-vitaminoknak, és az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, amelyeket a szervezetünk nem tud előállítani. A vajhal mellett persze találhatunk az étlapon édesvízi halakat is, pisztrángot és harcsát is.
Narancsos zsályás csirkemell friss salátával
Ha inkább csirkét ennének, akkor a narancsos zsályás csirkemellet próbálják ki, mert a narancsleves pácban érlelt hús igazán szezonális és különleges élményt nyújt. A friss saláta köret engedi érvényesülni az ízeket és emellett még simán be tudunk vállalni egy kiadósabb desszertet, pédául a bundás kalácsot karamellizált barackkal. Ez a chef saját receptje, amelynek alapja egy nagy szelet Nap-kalács, amit belemártanak egy madártej jellegű szószba, majd pedig forró vajon kisütik. A hozzá tálalt gyümölcsöcs karamell önmagában is egy ízkavalkád, a kaláccsal együtt pedig egy nagyon házias és finom édességet alkot.
A nagyétkűeknek az Ördögpecsenye telitalálat lesz. A csíkokra vágott, pikáns fűszerezésű szűzpecsenyét lángostésztába bújtatják és együtt sütik készre, amihez már csak egy kis salátát tálalnak, és mellé egy jó vörösbort ajánlanak.
Ördögpecsenye
Torkoskodjanak bátran, hisz a húsvét előtti böjti időszak már 20-án elkezdődik. Böngésszék át a Barabás Étterem étlapját és még időben foglalják le asztalukat!
Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.