Ír hetek a Play Pubban

Ír söröző lévén a Play Pub House-ban Szent Patrick ünnepén specialitásokkal várják a vendégeket, sőt, nyereményjátékban is részt vehetnek és még ajándékot is kaphatnak azok a bátor vállalkozók, akik az étlap finomságai helyett a zöldes ételeket választják. Nagy Csaba séf minden fogásba belecsempészte az ünnep jelképévé vált színt, mely egész biztos jól mutat majd a tányéron, de a rendkívüli fogásokat kóstolva a hasunk sem fog panaszkodni.

 

Zöldes ételek sörrel megbolondítva

Szent Patrick napján zöld színben ünnepelnek az írek, és két hétre mi is csatlakozhatunk hozzájuk a Play Pub House kifejezetten erre az alkalomra összeállított ételein keresztül. Március 07. és 22. között nem mindennapi fogásokkal várják a vendégeket az ír sörözőbe, ahol főszerepet kap a Guinness sör. A nemzeti italra a mély rubin árnyalat, valamint az égetett íz jellemző. Az írek körében első számú kedvencnek számító sört a tradicionális ír és az amerikai konyha is előszeretettel használja a francia pirítóstól a marhapörköltig, most pedig Debrecenben is megkóstolhatják, milyen egyedi ízvilágot ad az ételeknek.

 

 

Katolikus ünnepből modern bulizás

Szent Patrick keresztény térítő volt, akit Írország védőszentjeként, apostolaként tisztelnek olyannyira, hogy március 17-én nagy ünneplésbe csapnak. Szent Patrick napja eredetileg katolikus ünnep volt, majd az anyaországon kívül élő írek összetartozásának napjává vált. Így tehát egy vallási ünnepből modern, leginkább a sörre koncentráló bulizássá nőtte ki magát. Míg korábban Szent Patrickot türkizkék ruházatban ábrázolták, napjainkban már az ír zászlóból eredő zöld hódít az ünnepen, mely hamar népszerű lett, ezt kihasználva pedig manapság már koncerteket, utcabálokat, tűzijátékokat szerveznek, hogy minél több turista érkezzen ebben az időszakban a táncos lábúak hazájába.

 

-Nitta-

 

Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics