Könnyű és ízletes saláták ebédre, vacsorára

Felkockázva, juliennre vágva, vagy csak kicsit megtépkedve a saláták alapanyagai ízeikkel, pompázó színvilágukkal, vitamin-, és ásványianyag tartalmukkal kétségtelenül a nyári hónapok sztárjai. Az „egészséghalmokat” Nagy Csaba, a Play Pub House séfje garnélával, lazaccal vagy kenyérlepénnyel gazdagítja, hogy az egyszerű, könnyű falatokból különlegesség bontakozzon ki, a zöldségkedvelők és a fogyókúrázók nagy megelégedésére.

 

Ugyan már nyár közepét írunk, de ha még mindig nem sikerült belebújni az áhított ruhaméretbe, akkor sem szabad feladni a küzdelmet, annál is inkább, mert évszakunk nem tud kifogyni a sok „jóból”. Zöldek, érettek, roppanósak a föld adományai és ilyen bőség és hőség mellett igazán nem nehéz elhagyni a hagyományos köreteket, nehéz ételeket.

 

 

A Play Pub House étlapja négyféle, friss hozzávalókból elkészített salátát kínál a vendégeknek, melyek önmagukban is alkalmasak arra, hogy teltségérzetet okozzanak a gyomorban, de fontos, hogy nem megterhelően, ráadásul alacsony kalóriabevitellel.

 

Salátakülönlegességek
Garnélarákos csirkés salátatál
(paprika, paradicsom, uborka, lilahagyma, jégsaláta olívával ízesítve, fokhagymás csirkemell csíkokkal sült garnélarákkal, ezersziget öntettel, tortilla chipsszel tálalva)

 

1790.-

Füstölt lazacos salátatál
(jégsaláta, ruccola, madársaláta, olívaolajjal, borecettel ízesítve, főtt tojás)

1680.-
Cézár salátakehely fokhagymás pitával és parmezán forgáccsal
(bacon szalonnával pirított csirkemell falatkák majonézes salátára tálalva)
1680.-
Görög salátakehely fokhagymás pitával
(paradicsom, paprika, uborka, olívabogyó, fetasajt olívaolajjal, citromlével és oregánóval ízesítve, fokhagymás pitával)

1480.-

 

A garnélarák nem zsíros, sok benne a B12-vitamin, így a többi zöldséggel, valamint a pirított csirkemellel együtt nemcsak laktatós ételt ehetünk, hanem kifejezetten egészségeset is.

 

A lazac omega-3 zsírsavakban, illetve fehérjében gazdag, de  kiváló szelén, B12, B6, D-vitamin  és magnézium forrás is, így a jégsalátával, a ruccolával, a madársalátával kombinálva remek választás ebédre vagy vacsorára.

 

A cézár saláta igen népszerű hazánkban. Sokan gondolhatják azt, hogy az étel a római hadvezér és politikus kedvence lehetett, de ez nem így van. A saláta elnevezése egy mexikói szakács, Caesar Cardini nevéből ered. Mivel a csirkemellen kívül bacont, jégsalátát, paradicsomot, paprikát, uborkát is tartalmaz, színes és egyben egészséges fogásként tekinthetünk erre a salátára.

 

 

A görög salátakehely a mag nélküli zöld olívabogyó, a fetasajt és az oregánó miatt görögös ízvilágú. Az olívabogyónak alacsony a kalóriatartalma, lassítja az öregedést, akadályozza az érelmeszesedést, véd a daganatos betegségek ellen, a krémes fetasajt bővelkedik kalcium és B12 vitaminban, az oregánó pedig kiváló antioxidáns, valamint jelentős szerepe van a sejtek energia-háztartásában és a DNS-lánc kijavításában.

 

Hölgyeim és Uraim, harcra fel! Irány a Play Pub House és kóstolják meg a kímélő salátakülönlegességeket.

 

(2013-07-16)

-Nitta-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
© 2011 debreceniettermek.hu