Májusi programajánló

A következő napok meleget, napsütést ígérnek, ilyenkor az ember hangulata is jobb. Ezt szeretnénk fokozni az alábbi programokkal. Válasszon kedvére! Pezsgést, kacagást, lüktetést, konyhai robot nélküli hétvégét ajánlunk, természetesen finom ételekkel!

Pezsgő élet a Barabás Étteremben 2012. május 18.,

Esztergályos Cecília műsora a Viktória Étteremben 2012. május 22.,

Jazz Koncert a Szeptember Trió előadásában 2012. május 23-án a Régi Vigadó teraszán.

 

A pezsgő a borok királynője, kétszer erjesztett ital, különleges értéke a finom szénsav és a különleges érlelés.

Egy szép pezsgőspoharat kb. ¾-ig töltik jól behűtött (6-9 Celsus fok) itallal. A látványhoz hozzátartozik a szépen gerjzírező, gyöngyfűzérekben a felszínre szaladó, futó buborékok képe, és ezt ilyen mennyiségben kitöltve érzékelhetjük igazán. A látvány mellett a szín is nagyon sokat számít. Általában a pezsgők világos színűek, egész világosak szinte fehérek, erre mondják, hogy ezüst színű, vagy zöld-fehér színű. Ez alól kivétel, ha érlelt, vagy több évig érlelt pezsgőt fogyasztunk, ezeknek világos sárga vagy mélyebb árnyalatú a színe.

Az illatban is érdemes két csoportra osztani a pezsgőket. A tankpezsgő és az érlelt klasszikus pezsgő két illatvilágot képvisel. Az előbbi gyümölcsös, a szőlőfajtát is magán hordozó illatjegyeket mutat, a másik  az érlelés, a finom autolízis ízeket és illatokat  vonultatja fel. (Az autolízis a seprőn érlelés, seprőn tartás során alakul ki, az erjedés során a pezsgőkészítéskor közreműködő élesztőből jutnak ezek az illatok és ízek a pezsgőbe.)

Ízben is sokrétű a pezsgővilág, a tankpezsgő gyümölcsös, szölőíz, -illat dominál; míg a kiérlelt klasszisus pezsgőknél az autolízis és a palackbuké jelenik meg. Az üdességhez, frissességhez a savtartalom és élénkség nélkülözhetetlen. Az üde savtartalom, a szénsav finomsága is nagyban meghatározza a pezsgő minőségét.

 

 

Így kóstolják a pezsgőt:

Hagyják, hogy a pezsgőbubokékok felrobbanjanak a szájukban, figyeljék hogy a buborékok mennyire nagy számban vannak, mennyire gazdag a szénsavtartalom. Érdemes a buborékok méretét is figyelni, ez adja meg a pezsgőség-, a buborékok finomságát. Egy igazán finom szénsaveloszlású pezsgőnél azt tarják, hogy olvadékony. Ezt úgy érzékelhetik a legjobban, ha a nyelvük alát tesszik a pezsgőt és  hagyják, hogy a pici buborékok csipkedjék a nyelvüket.

 

Zilai Zoltán nemzetközi borbíráló, a pezsgő kóstolását ismertette a desszert.eu oldalon.

 

 

 

Esztergályos Cecília Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész lesz vendége 2012. május 22-én a Viktória Pódiumnak.

A Familia KFT című sorozatban lett igazán népszerű Esztergályos Cecília, akinek az "eddig, eddig, eddig, eddig vagyok" felkiáltása nélkül nem volt Familia KFT. A színésznő a való életben is egy temperamentumos, pörgős nő, mondhatni kalandos életúttal és hihetetlen sztorikkal, amikből szemezgetve garantáltan megnevetteti a közönséget.

A művésznő saját életéről mesél országszerte, és mindezt úgy, hogy senki nem tudja, aznap este mit láthat. Mint mondja, még ő maga sem. Műsorának lényege, hogy a közönséget is beavatva, beszélgetve önmagát figurázza ki, célja szórakoztatni az embereket, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben.

 

 

A dzsessz zenei stílus legfontosabb jellegzetessége az improvizáció, az előadók sokszor rögtönzött szólót játszanak vagy válaszolgatnak egymás játékára (kérdés-felelet). Ez az első olyan művészeti stílus, amely az Amerikai Egyesült Államokban alakult ki.

A dzsessz gyökerei a nyugat-afrikaiak kulturális és zenei kifejezésmódjában, az afro-amerikai zenei hagyományokban (például blues, ragtime) valamint az európai katonai zenekarok zenéjében találhatóak meg. A 20. század elején az afro-amerikai közösségekből indult ki és az 1920-as évekre vált nemzetközileg is ismertté. Innentől kezdve fokozatosan vált meghatározó zenei stílussá a világban, amely jelentős hatással volt/van a többi zenei irányzatra is.

A dzsessz ma is folyamatosan fejlődik, egyre újabb stílusok jelennek meg.

 

A mediterrán hangulatú, virágos teraszon, az évszázados fák árnyékában a Szeptember Trio zenéjét élvezve kóstólják meg a Régi Vigadó kemencében és roston sült ételeit, kenyérlángosát, magyaros ételspecialitásait.

 

 

Hétről-hétre

 

Barabás Étterem

Vasárnap

Hagyományos családi vasárnap

 

 

Garda Pizzéria és Étterem

Péntek

Hangulatos gitárzene

 

 

Belga Étterem és Söröző

Csütörtök

Grillparty minden csütörtökön a Belgában

Tűzgyújtás: 16.00 óra

Welcome drink, koktélcsodák, kiváló belga sörök

Sütés-főzés: bográcsban, grillen, roston, faszénen

Grillezett zöldségek, rablóhús, roston tarja, salátabár

Kóstolja meg Boros Laci bácsi sültjeit a kerthelyiségben

zenei aláfestéssel!

 

 

Paripa Csárda

Hétfő - Tészta és főzelék nap

Kedd - Halvacsora, cigányzene

Szerda - Vegetáriánus ételek, cigányzene

Csütörtök - Kemencés ételek, folklor műsor

Péntek - Grill ételek, nosztalgia zene

Szombat - Zenés-táncos mulatság

Vasárnap - Családi svédasztalos ebéd

 

 

Régi Posta Étterem

Keddtől szombatig 18.00-20.00 óra között

Cigány muzsika a Torday Banddel

 

Régi Posta Étterem

Vasárnap 12.00-15.00-ig

Korlátlan ételfogyasztás az étlapról cigányzene kíséretében.

Ára: 2900 Ft/fő

Gyerekeknek: 1490 Ft/fő

 

 

Régi Vigadó

Péntek

Minden pénteken élőben játszik  Kocsis Bécó és a Golf együttes!

 

 

Semann Étterem

Péntek és szombat

Élőzene, a 70'-es 80'-as és 90'-es évek magyar slágereit

élvezheti vacsorája elfogyasztása mellett!

 

Semann Étterem

Vasárnap

Korlátlan svédasztal és italpult 12.00-15.00-ig

3 féle leves, 5 féle főétel, 3 féle desszert,

sör, bor, üdítő kávé

Asztalfoglalás szükséges: +36-52-451-390

10 fő feletti foglalás esetén 1 fő ingyen megebédelhet.

Ára: 2500 Ft/fő

12 év alatt: 1250 Ft/fő


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics