Ma a sör a nyerő!

Úgy harminc évvel ezelőtt a sör jellemzően nyári ital volt, a „nép kenyere”. Virsli mellé kötelezően, valamint a kerti szalonnasütéskor is előkerültek a hazai serek. Az import sörök zömében tartálykocsikban érkeztek, ezek voltak az ünnepi sörkülönlegességek, melyeket itthon fejtettek palackba. A mennyiség tekintetében is újak voltak, hisz a hagyományos pikoló (2 dl vagy 3 dl), és korsó (5 dl) mellé, mára már teljesen megszokott ha a kedves vendég egy sört, 2,5 dl-es pohárban és  4 decis korsóban kapja, az üveges kiszerelések sokféleségét nem is említve. A régi idők különlegességei elérhető távolságban, a John Bull Pub-ban várják Önöket.

 

 

Az ínyenc sörfogyasztóknak szerencsére nem kell ünnep ahhoz, hogy különleges sör kerüljön az asztalra. Különösen a gasztronómia lehet a kísérletezés terepe, a sör és az étel harmóniájáért sok vendég lelkesedik mostanság. A ma kapható sörök ízvilága sokszínű, az ételköltemények mellé az édes sörtől a szárazig, a kesernyéstől a gyümölcsösig tudnak ajánlani a vendéglátó szakemberek.

 

Frissen csapolt sörök
  0,2 l 0,4 l
Radeberger 450.- 790.-
Krusovice 450.- 790.-
John Bull Lager 450.- 890.-
  0,25 l 0,5 l
Guinness 690.- 1150.-
  0,3 l 0,5 l
Schöfferhofer Búza 650.- 990.-

 

Így van ez a debreceni John Bull Pub-ban is, a csapolt sör kínálatában természetesen ott van a John Bull Lager, amit a legjobb minőségű árpamalátából és német komlóból főznek. Ez a sör egyébként az angol Charles Wells nevéhez kötődik, aki 1876 alapította sörgyárát, akkor mégcsak a helyi lakosság sörigényeinek kielégítése céljából. Az 1990-es évek végére már oly mértékben megnőtt a kereslet sörei iránt, hogy kiemelkedő exportteljesítményéért a királynő díjat adományozott részére. S melyek még azok a sörök, amiket a világ olyannyira szeret?

 

Banana Bread Beer a nevét részben a sör szász megnevezésről kapta "folyékony kenyér". Ebben a sörben keverednek a tradicionális ale sör tulajdonságai, a banán gyümölcsös aromájával, egyesek édeskés íze miatt csokoládés zamatot véltek felfedezni fogyasztása közben.

A Bombardier egy határozott angol keserû sör, tökéletesen kiegyensúlyozott száraz személyiséggel, páratlan vörösréz színnel megáldott testes ital.

 

 

„Soha nem készült még ilyen korábban”, ez a jelentése az Inedit szónak.

Az Inedit az Estrella Damm sörgyár sörfőző mesterei, az egész világon ünnepelt séf Ferran Adrià  és a világhírű elBULLI étterem munkatársai Juli Soler, Ferran Centelles, David Seijas sommelier-k együttműködéséből született. Ez az enyhén szénsavas, krémes szerkezetű, lágyan telt ízű sör még miért olyan különleges? Hűtve, jégvödörben ajánlott a szervírozása, fogyasztása fehérboros pohárból történik. A gyümölcsös és virágos illatú, a kesernyést ízt az édessel párosító sör állítólag minden ételhez megy. Próbálja ki Ön is!

 

Palackozott sörök

 

Holsten eper alkoholmentes 0,33 l

 

990.-

 

Clausthaler alkoholmentes 0,33 l

 

990.-

 

Soproni 1985 0,5 l

 

990.-

 

Courage Directors 0,5 l

 

1490.-

 

Wells Bombardier 0,5 l

 

1490.-

 

Wells Bananan Bread Beer 0,5

 

1490.-

 

Estrella Damm Inedit 0,75 l

 

2990.-

 

 

Ha már a séfeket emlegettük, akkor illik elmondani, hogy a John Bull szakácsai a szabadban készült grillételekkel, látványkonyhával várják Önöket. Csendes, nyugodt, parkosított virágokkal teli lugasban próbálhatják ki a grillen készült ételkülönlegességeket. Ne feledjenek  a grillételhez harmonizáló sört választani! Kérjék a felszolgálók segítségét, hogy a sör vagy bor eldöntetlen versenyében ma a sör nyerjen csatát!

 

(2012-04-18)

-eSBé-

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics