Húsmentes övezet

A salátákon már túl vagyunk, a húsételeket már nem kívánjuk, akkor jöhetnek a tápláló sajtok!  Ezek a tejtermékek a kiegyensúlyozott és változatos étkezésünk részei, kálciumraktáraink feltöltői. Széleskörű felhasználhatóságukkal szemetgyönyörködtető, ízlelőbimbót felrázó fogások varázsolhatók belőle a levestől kezdve a desszertig. Hozzáadott „kiegészítőkkel” pedig az egészséges étel iránti igényünket is kielégítik, valamint az ismerős klasszikus ízvilágot is prezentálják. Húsmentes övezet a Régi Posta Étterem teraszán.

 

„Menjünk teraszozni!” – hallom ismerőseim szájából, így nyár derekán. S valljuk be őszíntén, hogy egy szusszanásnyi pihenés a mindennapok zajában jól esik. Jól esik a munka után beülni egy hangulatos helyre a barátokkal, családdal hátrahagyva a konyhát, a napi esti rutint. A Régi Posta Étterem terasza egyébként is megadja az alaphangulatot a piros kockás terítőkkel, a karosládákkal, a szekérkerekes ülőalkalmatoságokkal.

 

 

A laza esti programot indíthatjuk buborékos fröccsel, vagy a meleget legyűrő limonádéval. S, hogy a könnyedség jellemeze kikapcsolódásunkat vegyük szemügyre a húsmentes övezetet.

 

Nem állítom, hogy ezek a fogások fogyókúrás menük (márha ez szempont), de az biztos, hogy kálcium szükségletünket feltöltik, sőt, magnéziumot, cinket és foszfort is biztosítanak szervezetünk számára. A sajtos ételekről van szó, bundában és vaslapon pirítva.

 

Camambert mandulabundában sütve áfonya lekvárral, burgonya krokettel

 

 

A magyar konyha egyik emblematikus része a panír, de nemcsak a rántott húsnak van ruhája, a különböző zöldségek és sajtok is „öltözködnek”. Egyesek a megszokott liszt-tojás-zsemlemorzsa, mások magvakat öltenek magukra, megint mások naturon pirulnak el.

 

Vaslapon pirított mozzarella friss kevert salátával, kapros joghurt öntettel

 

A Régi Postában háromféle sajttal készült ételből lehet választani. A lágy camambert mandulabundában, a félkemény trappista házimorzsában sül, a fehér mozzarella pedig vaslapon kapja meg ropogós burkát. Utalva a bevezető sorokra, a húsmentes ételeink még egészségesebbek a friss kevert salátával, hagyományosak a sültburgonyával vagy krokettel és ismerősek az áfonya lekvárral. Melyikhez van kedvük?

 

(2013-07-18)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics