Dobogós ételek a Régi Posta Étteremben

Önöknél hány fajta étel váltakozik a családi asztalon hétről-hétre, hónapról-hónapra? Mindenkinek megvannak a kedvenc ételei, s az otthoni főzés alkalmával egy háziasszonynak a menü összeállítása során a család minden tagjára gondolnia kell, így egy-egy fogást meglehetősen gyakran emelünk szánkhoz és mégsem unjuk meg. Csakúgy, mint otthon, egy étteremben is megvannak a favoritok. A Régi Posta Étterem kedvenceiről Bardi Balázs, szakáccsal és az ételekhez illő borokról Gábor Tamás üzletvezetővel beszélgettem.

 

A hideg, fagyos idő teljes mellszélességgel belépett életünkbe, ezzel párhuzamosan a „téli” ételek is előnyt élveznek a vendégek körében, melyeket visszautasítani szinte lehetetlen, étlapról levenni badarság volna.  A Régi Posta Étterem egyik kimagasló fogása a Túróczi csülök kapros juhtúróval, sajtokkal pirítva friss kerti zöldségekkel, tócsnival. „Kalóriadús ugyan, de a rideg hónapokra tekintettel szükség van a kissé zsírosabb ételekre. A fűszeres lében előfőzött, majd fokhagymás szósszal megkent és pirított csülök a juhtúróval, sajtokkal, lepcsánkával abszolút kiemelkedő helyen szerepel az étterem látogatók körében” – mondta Balázs elégedetten. „Mivel a Túróczi egy nehezebb fogás, így egy testesebb bor dukál mellé, mint például a Simon Pincészet szép, érett cseresznye illatú Cabernet Sauvignon vörös bora” – ajánlotta Tamás.

 

 

Nemcsak a magyar lakosság körében népszerű hús a baromfi - azon belül is a csirke, az alakjukat óvó, egészségükre ügyelő hölgyek is előszeretettel választják e szárnyast, mozzarellával briliánssá alkotott kombinációt. „A ’pillangóra’ vágott szeleteket csirke fűszerkeverékkel pácoljuk, érleljük, majd vaslapon sütjük csábítóan pirosra. A tetejére pirított mozzarella szeleteket helyezünk, valamint házi bazsalikomos pesztóban megforgatott paradicsom karikákkal fokozzuk az ízeket” – mesélte az elkészítés módját a szakács.

 

„A fehér húshoz, fehér bor ajánlás már nem oly kötött, ennek ellenére a csirkemell sajt kombóhoz Simon József szőlész Egri Királyleánykáját tudnám javasolni„ – nézett végig a borkínálaton az üzletvezető.

 

 

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a borjúpaprikás foglal helyet. „Nem könnyű borjúhúst beszerezni, sok esetben – beleértve a húsboltok kínálatát is – a vásárló fiatal marhát kap borjúként, melyért a hiányos jogszabályozás is felelős. A borjú húsa rózsaszínebb, szerkezete lazább, az íze gyengébb, zamatosabb, mint a marháé. Sok vendégünk kifejezetten ezért az ételért jár hozzánk, hiszen ha valaki már többször fogyasztotta, akkor érzi a különbséget” – tájékoztatott Balázs. „Ugyan paprikásról van szó, de egy gyengéd karakterűről, ezért picit lágyabb, kellemes ízű bort, Simon József Egri Cabernet Franc nedűjét ajánlom” – vette át a szót Tamás.

 

 

A fenti ételek a Régi Posta Étterem vendégeinek kedvelt döntései. Tudom, hogy olykor nehéz az étlapról a választás, mert sokszor a megszokott ízeket keressük, máskor pedig igyekszünk merőben más ízvilág mellett letenni voksunkat, de ha biztosra akarnak menni, ezekkel a finomságokkal kezdjenek!

 

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics