Pálinkás jó reggelt mindenkinek!

Nem biztatok senkit, hogy egy kupica pálinkával kezdje a hétfői munkanapot, de elmondom honnan szármaik a „Pálinkás jó reggelt!” üdvözlés. A fizikai munkát végző emberek körében terjedt el ez a köszönés, ugyanis ők egy szíverősítővel indították a napot. A kereskedők, üzletemberek a sikeres megbeszélés után ittak egy stampedlit, mintegy megpecsételve annak létrejöttét.

Ha már reggel nem ihat egy ízes pálinkát, este mindenképp vegyen egy pálinkaterápiát! Egy korty pálinka és a napi fáradság elszáll, a test ellazul.

Lazítson a Régi Posta Étterem pálinkáival!

 

A magyar pálinka csodálatos, bizonyítja ezt a Destillata 2012 versenyén elért eredmény is. A benevezett 10 ország 1662 mintájából a magyarok 142 érmet érdemeltek, melyből 18 volt aranyérem. A titok a magyar földben és éghajlatban rejtőzik, gazdag zamattal és illattal áldva meg gyümölcseinket.  

A Régi Posta Étterem a fent említett ausztriai nemzetközi párlatversenyről 3 bronzéremmel hazatérő  Prekop Pálinkafőzde 6 féle pálinkáját kínálja (többek között). De mielőtt feltárnánk a Prekop „nyelvoldók” ízvilágát, mi a pálinka?

 

2008-ban megszületett a pálinkatörvény, ami a következőket mondja ki:

 

* 100%-ban gyümölcsből készült párlat, semmilyen adalékanyagot nem tartalmazhat;

* kizárólag Magyarországon termett és termelt nemes és vadgyümölcs, illetve szőlőtörköly és aszú-szőlőtörköly lehet az alapanyaga;

* a gyümölcsöt, illetve törkölyt Magyarországon cefrézték, párolták, érlelték és palackozták;

* minimum 37,5% v/v alkoholfokos legyen (maximális kikötés nincs, vagyis lehet 50% feletti is);

* neve kizárólag pálinka alakban írható;

* a pálinka nevet kizárólag Magyarország használhatja (valamint négy osztrák tartomány jogosult a „barackpálinka” név használatára).

 

A fentiek garantálják, hogy a pálinka hungarikum, azaz az egész világon csak Magyarországon készülhet ilyen szeszes ital, ezzel is jelezve a pálinka egyediségét és különlegességét.

 

A Gönci Barack Pálinka eredetvédett termék. Ez azt jelenti, hogy a termék minőségét elsősorban az adott földrajzi környezet, illetve az ott alkalmazott technológia határozza meg, valamint a termék előállításának minden lépése kizárólag a termékleírásban elfogadott módon, annak megfelelően az adott földrajzi területen történhet, tehát nemzeti értékünk.

A „Gönci” barackpálinka alapanyaga a kajszibarack, amely Gönc vidékének egyik jellegzetes gyümölcse. A Prekop Gönci barackpálinka rendkívül selymes ízű, a kimagozott gyümölcs révén alakultak ki az íz és illatanyagok, valamint a gyümölcsre jellemző friss aromák teljes harmóniája.

 

Prekop pálinkák

 

A meggypálinka rendkívül elegáns megjelenésével, tiszta ízvilágával hódítja meg a pálinkafogyasztók kifinomult ízlését. A 100%-os gyümölcspárlat nagyon tiszta marcipános jelleggel hívja fel magára a figyelmet. A pálinka kizárólag pándi meggyből készül.

Prekop szilvapálinka a lédús és zamatos szilva hamisítatlan párlata. Kellemesen könnyed illatvilágú friss gyümölcskarakter jellemzi az italt.

A birsből, bodzából, málnából készült pálinkák alapanyagának termesztése és begyűjtése korlátozott, ezért a Prekop Pálinkafőzde kuriózumként kezeli e gyümölcsökből készült pálinkákat.

 

Igyon pálinkát a Régi Posta Étteremben!

 

 

A pálinkát szobahőmérsékleten, 16-18 Celsius fokosan a legoptimálisabb fogyasztani, ha a pálinkát lehűtik elveszti illatát, gyömölcsösségét.  

A pálinkát úgynevezett tulipános pohárból kell kóstolni. Alul szép öblös, majd összeszűkül, a tetején egy kicsit kitágul, hogy utat engedjen a pálinka illatának. Azért kell ilyennek lennie, mert az öblös részben a nagy felületű pálinka illatanyagait összeszűkítve az orr irányába vezeti. Első lépésben megvizsgáljuk a pálinka színét, tisztaságát, majd az illatát. Ezután lassan kortyonként fogyasztjuk el a kóstolandó italt, ugyanis hagyni kell, hogy a szánkban az ízek kifejtsék hatásukat.

Négy-öt perccel a pálinka elfogyasztása emeljük az orrunkhoz a poharat, tapasztaljuk meg micsoda kellemes illatok szabadulnak fel, érezzük a pálinka száraz illatát!

 

 

Egészségére!

 

(2012-04-23)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics