Cigányzene a Régi Postában

Magyarországon a cigányzene manapság szinte elengedhetetlen kelléke az esküvőknek és a különböző mulatós rendezvényeknek. Olyan műfaj ez, melyben a magyar nóta, verbunk és csárdás szerves egységet alkot a cigány előadó-művészet egyedi temperamentumával, így nemcsak hazánkban, de külföldön is unikumként tartják számon. A debreceni Régi Posta étterem és fogadó nemcsak helyszínt, de előadókat is biztosít a műfaj kedvelőinek, a Torday Band tagjainak személyében.

 

A Régi Posta nem csak történelmileg jelentős helyszín, nem pusztán szerves részét képezi Debrecen belvárosának, ami lehetővé teszi a vendégek gyors és egyszerű közlekedési lehetőségét, de aktuális ajánlataival bizonyítja is naprakészségét, valamint rugalmasságát. Másképp fogalmazva figyel a vendégeire és igyekszik a legjobbat nyújtani, példának okáért tekintsünk vissza a családi csomagokra, a tökfestős jótékonysági versenyre, a bográcsozásra az étterem teraszán, valamint a karácsonyi, szilveszteri, Valentin napi, húsvéti ajánlatokra.

 

Az étterem a mulatós hangulathoz olyan magyaros ízekkel járulhat hozzá, mint a halászlé és a babgulyás, hogy csak párat említsünk, maga a fogadó pedig különböző stílusú szobákkal büszkélkedhet, mint a "rusztikus szoba", a "svéd királyi lak", vagy a "szekér szoba". Az étterem terasza lehet talán a Régi Posta egyik legvonzóbb helyszíne, ha éjszakai mulatozás, tücsökciripelés, friss nyáréji levegő, vagy kiülős helyszín lebeg a szemünk előtt.

 

 

Az élőzene minőségét tekintve egészen mást kínál, mint mikor otthon, vagy utcán sétálva hallgatjuk az MP3-at. Egyszerűen fogalmazva személyesebb, emberközelibb, kapcsolatot tart a zenészek és a hallgatóság között, amely már önmagában is megalapozhatja a "mulatós hangulatot". Egy ilyen rendezvényen a zenész nem csupán előad, vagy mesteri tökéletességgel játszik le egy dallamot, hanem a közönség és a közte fennálló kapcsolat révén szinte előre látja annak apró hangulati rezdüléseit, így képes a megfelelő időben a megfelelő előadásmóddal a megfelelő produkciót előadni a jó hangulat megőrzése, illetve fokozása érdekében. A zenész nemcsak a hangszere, de a hangulat mestere is, és ez a fajta érzékenység és figyelem az, amiért az élő-, mulatós- és cigányzene még a mai modern korban is nagy tiszteletnek örvend.

 

 

Ezért is ajánljuk ezt a kivételes lehetőséget, hogy minél többen részesei lehessenek egy ilyen nem mindennapi élménynek. Egy igazi régi hagyomány felelevenítésének lehetünk szemtanúi, melyre nem csak a zene és a gasztronómia kedvelőit várják, hanem mindenkit, aki szeretne egy kellemes estét eltölteni párjával, családjával esetleg barátaival. Ha valaki igazi élő cigányzenét szeretne hallani, akkor látogasson el a Régi Posta étterembe keddtől szombatig 18-22-ig, illetve vasárnap 12-15-ig.

 

-Vanda-

 

Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics