A világ legdrágább ételei (III.)

Ön vásárolna egy deka csokoládét 12.000 forintért?! Szeretné megízlelni a megújult Régi Vigadó (RV) legdrágább italát, a centiliterenként 350 forinot érő Martell (v.s.o.p) konyakot? Nos, ha nem szándékozik ennyi pénzt áldozni a luxusra, mit szólna ha a megrendelt hamburgerért 3/4 milliót kérnének! A világ legdrágább ételeit bemutató sorozatunk utolsó részében omlettet, levest, gombát és a legvégén egy "forró-kutyát" is kínálunk - természetesen nagyon drágán!

 

Chocopologie trüffel – $2,600 / fél kiló

A legízletesebb és legdrágább csokoládé a Chocopologie a Knipschildt-től. A 70%kakótartalommal rendelkező, kézzel készített csokitrüffel kizárólag rendelésre kapható. Fél kiló ára megközelítőleg 2600$.

 

Régi Vigadó "luxus" ajánlatai
Étel
Bélszín steak joghurtos friss zöldségekkel 3990.-
Ital
4 cl Martell (v.s.o.p) konyak 1400.-

 

Fleur Burger 5000, Las Vegas
Las Vegas ínyencei beengedték köreikbe Huber Keller séf Kobe marha hamburgerét. Libamájat és fekete szarvasgombát halmozott a tetejére, mellé pedig egy 1990-es Chateau Petrus-t kapunk. Tökéletes összeállítás a hamburger rajongói számára. Az étterem később postán utánunk küld egy speciális, számozott igazolást, hogy minden ismerősünk megtudja, nem butaságokra költjük a pénzünket.


Ár: 5 000 dollár (kb. 1 150 000 Ft)

 

 

 

 

Csillagászati áru omlett - $1000

A kulináris őrület újabb csúcspontjához ért New Yorkban, az 1000 dolláros omlett bemutatkozásával. A hotel Le Parker Meridien nemrégiben vezette be étlapján a bankot robbantó menüt, ami természetesen nem egy egyszerű omlett, mert a tojás mellett, homárt és kaviárt is tartalmaz.

 

Semann Étterem "luxus" ajánlatai
Étel
Rántott libamájszeletek burgonyapürével, aszún párolt almával 6.550.-

 

„Buddha átugrott a falon” leves, London
Az ősi kínai legenda szerint az amúgy sztoikus Buddha olyan éber lett a levestől, hogy szó szerint átugrott egy falat, hogy elinduljon felkutatni az étel összetevőit. A híres londoni Kai étterem abalone-t, tengeri uborkát, szárított kagylót, cápa hasat, csirkét, pármai sonkából készült levest, amerikai ginzenget, japán virággombát és cordcep-et, egy ritka ázsiai gombát használ. Fontos kihangsúlyoznunk ennél a fogásnál a türelem fontosságát is, hiszen a Kai séfje, Alex Chow öt napon keresztül főzi a levest.


Ár: 108 dollár vagy 208 dollár (kb. 25 000-48 000 Ft)

 

 

 

 

Matsutake gomba – $1000  fél kiló

A japán konyha fontos alapanyagának számító Matsutake, az Ázsiában és Dél Amerikában termő, nagyon keresett, mikorrhizal gombafélék összefoglaló neve. Ezt a gombát nagyon nehéz begyűjteni, ezért rendkívül drága. A gomba a szezon kezdetén a legjobb minőségű, ekkor egy kiló ára elérheti a 2,000 dollárt. Összehasonlításként, az importra szánt Matsutake gomba átlagos kilónkénti ára kb. 90$.

 

 Viktória Étterem "luxus" ajánlatai
Étel
Bélszínszeletek erdei gombás színes raguval, csőben sült juhtúrós burgonyával   2950.-
Ital
Whisky: Rémy Martin 4 cl 2000.-

 

Eredeti hot-dog, Atlanta
Sokkal lenyűgözőbb a libamájnál és a borjúmirigynél az a tény, hogy minden egyes hot dog kiflit házilag készítenek az atlantai Pepast Restaurant-ban. Ezen felül Joe Truex séf a virslik sütését is tökéletesítette, így azok textúrája és tömörsége tökéletes. A népszerű kéréseknek megfelelően mindegyiket egy speciális, háromféle hagymából készült ketchuppel tálalják.


Ár: 10 dollár/db (kb. 2300 Ft/db)

 

 

 

 

-MM- edibleblog.com

-K.A.- forbestraveler.com

 

 

 

 

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics