Irány a Lucullus étterem! De ki volt Lucullus?

Lucullus nem csak azért kiemelkedő, mert nem sajnálta vagyonát az ételek élvezetére, hanem azért is, mert ezzel példát mutatott, „divatot teremtett”, és így megszületett az igény a kor emberében, hogy minél változatosabban étkezzen, új dolgokat kipróbálva. Válogassunk tehát kedvünkre a debreceni Lucullus étterem változatos étlapjáról, és jutalmazzunk magunkat egy bőséges lakomával, ahogyan a rómaiak is tették. Az 1830-ban épült, műemlék jellegű épület pincéjében található étterem nem is lehetne jobb választás a kánikulában!”


Roston sült kacsamell filé burgonyapürével és párolt káposztával

A debreceniettermek.hu fontosnak tartja, hogy az éttermeink ételeit az olvasók minél jobban megismerhessék. Olyan közkedvelt fogások receptjeit mutatjuk be, amik méltán népszerűek a törzsvendégek körében. Azért, hogy ezek az ételek az éttermekbe ritkábban járókat is elcsábítsák, kihagyhatatlan ajánlattal álltunk elő: kuponletöltés után féláron fogyaszthatják el! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

50% kedvezmény a Lucullus Étteremben! Töltse le a kupont, hogy féláron megkóstolhassa a Lucullus étterem egyik közkedvelt fogását, a „Roston sült kacsamell filét burgonyapürével és párolt káposztával

 


Új ízek az étlapokon

Többek között azért járunk étterembe, mert szeretnénk kikapcsolódni, új ízeket felfedezni. Jómagam is azok táborát gyarapítom, akik bátran választanak az étlapról számukra ismeretlen étkeket. A rohanó hétköznapokban alig van időnk rendesen enni, hiszen ott van a munka, aztán gyorsan haza, összeütünk valami vacsit és már csak arra vágyunk, hogy egy forró zuhany után bedőlhessünk az ágyba. Így mikor megszakítjuk ezt a kört, és úgy döntünk, elmegyünk otthonról – hogy legalább az esti eledelt máshol költsük el – válasszunk olyan helyet, ahol még nem voltunk és olyan ételt, amivel még nem volt dolgunk.


Nyers mennyország

"Ahogy a civilizáció elharapózott és hozzászoktunk a tűzhöz, úgy csökkent a nyers hús élvezetének öröme. A gének mélyén azonban maradt bennünk egy kis vámpír, egy kis vérfarkas, vagy egyszerűen
csak egy kevés macs­ka: és időnként szívesen hódolunk olyan húsételek előtt, amelyet se nem főztek, se nem sütöttek, se nem pácoltak, se nem füstöltek – amit tehát nem érintett meg az utóbbi tízezer év gasztrotechnikai fejlődése."-írta Marton Levente kulinárista, ételkritikus egyik régi cikkében. Bennem egészen biztosan vannak ilyen gének, mert a minap arra késztettek, hogy macska módjára besurranjak a Lucullus Étterem konyhájára, és megkérjem Erikát - a séfet -, hogy készítsen egy adag tatárbifszteket.


Lucullus bőségtál

Ma már keveseknek adatik meg, hogy életük utolsó éveit fényűző vacsorák, mulatozások rendezésével töltsék el, ahogy állítólag  Lucius Licinius Lucullus az ókori Róma egyik legkiemelkedőbb hadvezére és politikusa tette, miután visszavonult a politikai színtérről. A bőséges és ínyenc lakomák alapjául szolgáló csemegék az akkor ismert világ minden sarkából áradtak Rómába.


további cikkek

Archívum

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics