Vigadóban vigadni...

Ha azt mondom: Régi Vigadó, szinte minden debreceni születésű fejében röpködnek az emlékek, felidézve az történéseket, hangulatot, illatokat… Ez az, az épület melynek tekintélyt parancsoló, múltat idéző homlokzata több évtizede nézz le a tölgyfák alatt hűsölő csodás mediterán teraszra.

A régi Régi Vigadóról az idősebb korosztály tud mesélni, az új Régi Vigadóról pedig Vágó Zsolt üzletvezető: az RV esszenciáját a konyha, a kiszolgálás, a mesés terasz, és az elegáns barokkos lounge stílus adja.

 

Amikor Csongvai István felkérte, hogy Pénzes Imrével legyen a Régi Vigadó üzletvezetője, egy percet sem hezitált. E két nagyszerű és elismert vendéglátós mellett dolgozni megtisztelő feladat bárki számára. A felújított, három részre tagolt belső tér és a hatalmas terasz komplexitásának, a  minden igényt kielégítő színvonalnak köszönhetően a Régi Vigadó vendégköre nagyon széles. Vannak, akik gyors munkaebédre, napi menüre térnek be az étterembe, vagy az alig egy hónapja debütáló ízletes grillételeket felvonultató új étlapról választanak egy finom fogást. Az ideális kialakításnak és tágas kültérnek köszönhetően egymást érik a családi rendezvények, osztálytalálkozók, keresztelők, esküvők, diplomaosztók, bankettek.

 

Egy napi menü

 

Ezeken az eseményeken is igyekszenek olyan ételkülönlegességeket ajánlani a vendégeknek, ami még emlékezetesebbé teszi ott tartózkodásukat. „Ha a rendezvény déli időpontra esik, akkor jellemzően frissítő hideg gyümölcslevest kínálunk, délutáni vagy esti órákban hideg előételre esik általában a választás, a chilis ananászos garnélasaláta pirított dióval, és a tatár beefsteak nagy népszerűségnek örvend. Főétel tekintetében a grillezett ételeknek van szezonja, valamint ma már a vendégek bátran próbálják ki a nemzetközi konyha remekeit is, de a vendégek kérésére az étlapra kerülő chilis csirkeszárnyakat is szívesen fogyasztják. Három személyes un. angol tálat gyakran ajánlunk, mely háromféle ételt tartalmaz, így mindenki tud kóstolni.”

 

A családosok körében is igen kedvelt a Régi Vigadó. A jövő törzsvendégei számára összeállított étlap, a lurkóknak szánt apró figyelmességek, és a szülők nyugodt étkezését biztosító gyereksarok garanciát jelent egy kellemes étkezés eltöltéséhez.

 

 

A közönség hangulatához illeszekedően magyar és külföldi slágereket ont csütörtöktől szombatig Kocsis Bécó és a Golf Együttes. „Szerdai napokra különféle zenei stílust képviselő zenekarokat hívunk meg. Fellépett már nálunk a mainstream rádióslágereket előadó B3 elnevezésű, két fiatalemberből álló formáció; a jazz muzsikát játszó Szeptember Trió; a retró zenét prezentáló Ő+Én, valamint a szórakoztató tánczenéket felvonultató Club 67. A változatosággal célunk az, hogy más más vendégkört vonzzunk éttermünkbe.”

 

Aki még esetleg nem járt a Régi Vigadóban, mindenképp meg kell tapasztalnia azt a sajátos atmoszférát, melyet a környezet sugall. Kényelmes bútorok, igényes kialakítás, közvetlen és rutinos szerviz és gasztronómiai élmény várja a betérő vendégeket.

 

(2012-07-14)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics