Várják a felajánlásokat a Régi Postában

Felgyorsult világunkban ma már kevés figyelmet fordítunk a régmúlt használati tárgyaira, sokkal inkább koncentrálunk a modern eszközökre, pedig fontos lenne, hogy megőrizzük ezeket, hiszen egykor hozzátartoztak az életünkhöz, meghatározó szerepet töltöttek be a mindennapokban. Szerencsére a Régi Posta Étterem és Fogadóban nemcsak őrzik a múlt relikviáit, hanem dekorációként is használják, mi több, kifejezetten várják, hogy gyarapodjon a meglévő állomány.

 

Régi szép idők… Mosolyogva gondolok vissza azokra a hetekre, amiket a nyári szünetben a nagyszüleimnél töltöttem, nővérem és unokatestvéreim társaságában. Gondtalan napok voltak azok, amikor szikrázó napsütésben a cseresznyefán lógtunk, a kertben megdézsmáltuk a sárgarépát, a ribizlit, a málnát, és felfedező útra indultunk a padlásra, ahol mindig találtunk „kincseket”. Na persze legtöbbször csak porlepte edényeket, üvegeket, de gyerekként azok nagy dolognak számítottak. Emlékszem, egyszer egy régi könyv akadt a kezünkbe, és szinte remegő kézzel, nagyon lassan mertük kinyitni. Borítója leszakadóban volt, lapjai megsárgultak, a szöveg számunkra alig volt érhető, de mint kiderült, olvasókönyv volt. Dédnagymamám anno az iskolában abból tanult meg olvasni.

 

 

A Régi Posta Étterem és Fogadóban ugyan könyv még nincs, de sok más különlegesség viszont bőven akad. Van itt cserépkályha, paprikás doboz „államilag ellenőrzött paprika” felirattal, csatos üveg, 1916-ban készített boroshordó, miskakancsó, szenes vasaló, bors- valamint kávéőrlő, krumplitörő, mérleg, Singer varrógép, a plafont pedig lopótök, paprika, fokhagyma és kukorica díszíti.

A polcokat házi készítésű befőttek szépítik (barack, szilva, meggy, kisdinnye, cékla, erős-csípős paprika), melyeket az egyik pincér édesanyja kiskerti alapanyagokból készített, és a személyzet közösen festette meg az üvegeket.

A múltidéző élmény tökéletesítése végett a vendégek bent és a teraszon is karosládán foglalhatnak helyet.

 

A kályha megvásárolható, hívja az éttermet: 52/325-325

 

Időutazásban lehet részük, ha a Széchenyi úti Régi Posta Éttermet választják ebéd vagy vacsora elfogyasztására, és ne feledjék, ha vannak otthon olyan tárgyaik, melyek méltó helyet érdemelnének, ne habozzanak és ajánlják fel a fogadónak, ahol köszönetképpen egy pohár itallal kedveskednek majd.

 

 

(2013-04-10)


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics