Tökéletességre való törekvés – ezért (is) érdemes a Régi Vigadóban esküvőt rendezni

Esküvői helyszínt választani nem egyszerű dolog. Sok tényezőt kell figyelembe venni, mert bár nagyon fontos a virágcsokor szépsége, a koszorúslánykák ruhája vagy a karikagyűrűk csillogása, de mégis a legnagyobb szerep egy lagzin, a helyszínen múlik. A Régi Vigadó nagy múltra visszatekintő vendéglátóhely a debreceni Nagyerdő szívében, ahol a házasulandók, valamint meghívottaik maximális kiszolgálásban részesülnek, a személyzet rugalmas és feltett szándékuk valóra váltani a régóta dédelgetett álmokat.

 

Az első lépések

 

A párok telefonon, személyesen vagy interneten keresztül keresik fel az éttermet. Jellemző, hogy gyűjtik az ajánlatokat, ezért az üzletvezető kér egy személyes találkozót, ahol megbeszélik a részleteket, mert az a tapasztalat, hogy bizonytalanok; nincs konkrét elképzelésük. A Régi Vigadóban a hagyományos menüsor a népszerű - sós aprósütemények, leves, töltött káposzta, sültes tál, éjféli menü –, de exkluzív változattal is rendelkeznek, sőt, egyedi igényeket is kielégítenek: ha például koktélpultot szeretnének, az is megoldható.

 

Miért közkedvelt esküvői helyszín a Régi Vigadó?

 

A döntés meghozatalában leginkább a kedvező ajánlat – minden egyes rész módosítható, a környezet szépsége, illetve az összbenyomás játszik főszerepet. Aki belép a Régi Vigadóba, egyedülálló hangulattal, kicsit eltérő, - jó értelemben vett - szokatlan berendezéssel találkozik, ami sokakat elvarázsol. Mindezeken túl szimpatikus a pároknak, hogy kapcsolatban állnak több esküvői szolgáltatóval is, így segítséget kaphatnak a dekorációhoz, a meghívóhoz, az ékszerhez, a menyasszonyi ruha kölcsönzéséhez, a fotós-videóshoz, a zenekarhoz, a vőfélyhez, a ceremóniamesterhez, de rendelkeznek saját szolgáltatásokkal is: hangosítás, slideshow, laptop, projektor, vetítővászon, mikrofon. Fontos megemlíteni, hogy a jeles esemény az étteremhez tartozó hátsó teraszon kerül megrendezésre, ahol 170-180 kényelmesen elfér, és különlegessége, hogy olyan, mint egy rendezvénysátor: nincs teljesen zárva, de nyitva sem. Kihelyezett szertartásra a középső nagy termük 60 főig kiválóan alkalmas.

 

 

A lebonyolítás menete

 

Jellemzően 15-16 óra körül kerül sor a házasságkötésre, így 17-18 között érkezik a násznép az étterembe, ahol vendégfogadással állnak a rendelkezésükre: sós sütemény van az asztalon, a bevonulást pedig röviditalos vagy pezsgős köszöntéssel teszik egyedivé. A vendégek helyet foglalnak, a pincérek italokkal kínálják őket, az asztalon ekkor már ásványvíz és üdítő is található. Az ifjú pár megérkezésétől a vőfély vagy a ceremóniamester veszi át az irányítást, aki köszönti őket, majd kezdődhet a vacsora, melynek időpontjáról előre egyeztetnek, ez ugyanis attól függ, hogy van-e valamilyen játék, mely során a vendégeket, esetleg az ifjú párt játszatják meg egymással. A vacsora másfél óra alatt zajlik le.

Éjfél körül a menyasszonytánc és a tortavágás következik, ami a nap fénypontja, az egész program zárása. A pincérek kocsin felkészítik a tortát, a vendégeket a ceremóniamester/vőfély a helyükre kíséri, villanyoltás, játszik a zenekar és begördül a torta, aminek az első szeletét a pár egy közösen megfogott késsel szeleteli. Érdekesség, hogy a népi hagyomány szerint, akinek a késfogásnál felül van a keze, az viseli majd a nadrágot a házasságban. Az első szeleteket az örömszülőknek adják, majd a pincérek átveszik a folyamatot, vágják és osztják a vendégeknek. Ezután jön a menyasszonytánc, amikor a jelen lévők megtáncoltatják a menyasszonyt, hozzájárulnak az ifjú pár közös életének elkezdéséhez, cserébe pedig a felszolgálók röviditallal, pezsgővel, üdítővel kínálják meg őket. Előfordulhat, hogy tánc közben elrabolják a menyasszonyt, a vőlegény pedig csak akkor kaphatja vissza, ha teljesíti az tolvajok által meghatározott feltételeket. Csak néhány példa: éneklés, ivás a menyasszony cipőjéből, anyós dicsérete. A svédasztalos éjféli menü már a menyasszonytánc alatt készül: 2-3 fogásos sültek, hideg tálak, grillezett ételek, melynek két változata is van. Az egyik a látvány grill, melynél a szakács beöltözve kint készíti a grill ételeket, vagy a hagyományos svédasztalos megoldás, tálakon van fent az étel. Szokás az új asszony tánc, amikor a menyasszony átöltözik menyecske ruhába, majd egy közös, csakis asszonyokból álló tánc keretében megtörténik a „befogadása”, és kezdetét veszi a hajnalig tartó lakodalom.

 

 

A Régi Vigadóban mindent elkövetnek azért, hogy a nagy nap a házasulandókról szóljon, felejthetetlen élményben részesüljenek, a vendégek elégedettek legyenek. Ehhez a feltételek biztosítottak: a helyszín csodálatos, az ételek minősége és mennyisége magáért beszél, az éttermi dolgozók pedig már rutinosak az esküvők lebonyolításában. Jól tudják, hogy a fiataloknak ez életük legszebb napja, ezért a legapróbb részletben is a tökéletességre törekednek.

 

(2013-04-18)

-Nitta-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics