Szeretem ezt az életet…

Az Egyetem sugárút 56. szám alatti, „intézmény” névvel is illethető hely a 60’-as évek végétől már vendéglátóhelyként működött. Tiszáné Éva, tulajdonos 1998-tól vette kézbe az irányítást - és a hajdani egyetemisták körében fogalommá vált - Egyetem Kávéház névre keresztelt szórakozóhelyen várta a lazítani vágyó hallgatókat zenés-táncos szolgáltatással, presszó szekcióval. Ám a tulajdonos úgy vélte, érdemes lenne felújítani, modernizálni, konyhát alakítani, így Rolling Rock néven futott tovább a hely. Teltek az évek, gyűlt a tapasztalat, formálódott az álom egy új, 2011-ig még Debrecenben nem fellelhető stílusú, gyöngyszemként tündöklő étterem, azaz Kávéház létrehozására.

A Melange Kávéház 2011. áprilisában megnyitott.

 

„Ilyen stílusú, design-t képviselő étterem Debrecenben nem volt. Mindenképp kellett a változás, nekem is, mint tulajdonosnak, és az elhasználódás is indokolta a felújítást. Az étterem belső atmoszférája, hangulata, berendezése, színei már 2009-ben a fejemben voltak. Tudtam, hogy a kávé színei: a barna, méz, fehér, arany fog uralkodni a helyiségben; tudtam, hogy Kávéház lesz, már csak a „vezetéknév” hiányzott. Kutattam a külföldi szavak között, mindenképpen olyan nevet kerestem, ami a kényelmet, melegséget, otthonosságot sugallja, s egyszer csak beugrott: Melange.” – mondja a Tulajdonosnő.

 

A kellemes, élénk neon színeket is a környezetbe becsempésző, lendületes design már önmagában is dinamizmust sugall, de a helyiséget meghatározó látványos pult mondhatni egyedülálló. „Szeretem ezt az életet, 20 éve vagyok a vendéglátásban, mindig valami újat hoztam létre, az igényességre törekedtem, mert a vendégek igenis vevők rá. Ez a pult a lelke a Kávéháznak.”

 

 

A kávészínek nemcsak a belsőépítészeti megoldásokban mutatkoznak meg, hanem a megannyi kávékülönlegességben, melyek a forró, temperamentumos olasz virtust megtestesítő Lamborghini kávéban rejlik. A shake, turmix, a forró alkoholos italok is mind-mind a Kávéház jelleget erősítik, az éttermi funkciót a nemzetközi konyha demonstrálja.  Az étlapon a nemzetközi kulinária hívei biztosan megtalálják számításukat, de ha jobban elmélyülünk benne a magyaros ízvilágot is felfedezhetjük az oldalakat böngészve. A Melange-ot képviselő étlapot, a kreatív fiatal séf, Rózsa Attila közreműködésével állították össze, aki a konyha modernizálásában is segédkezett és fog a közeljövőben…

 

A kifogástalan minőség már az alapanyagok gondos kiválasztásánál is megmutatkozik. „Az elvárt alapanyagok szállítását 80%-ban a helyi beszállítók teljesíteni tudják, a fennmaradó 20%-ért utazunk Budapestre, Ausztriába ha kell… Étlapunk 4 évszakos, a 70 tételt felsorakoztató kínálatból a felét – alkalmazkodva a szezonalitáshoz – lecseréljük. Tehát időről időre megújulunk, de vannak fogások, amelyek annyira közkedveltek, hogy nem lehet megválni tőlük.” - tájékoztat a séf.

 

 

Piaci igényeknek megfelelően bevezették a déli menüt, a leves és a kétféle főfogásból választható menü 950 Forintba kerül. A menü elkészítésében is jelentős szerephez jutnak a friss zöldségek, gyümölcsök, illetve az étlap egyes fogásai is bemutatkoznak a napi ajánlatban.

De mi az a P. menü? Vissza a kőkori étrendhez: az irányzat képviselői arra buzdítanak, hogy tartózkodjunk a tejtől és a gabonaféléktől, ehelyett együnk inkább húst, gyömölcsöket, zöldséget és csonthéjas magvakat. Próbálják ki, ilyen még nincs Debrecenben! Ráadásul Éva tulajdonosnő állítja össze ezt a menüt.

 

Az étteremet előszeretettel választják kisebb céges rendezvények, osztálytalálkozók, családi rendezvények helyszínéül, a 26 fő befogadására alkalmas különterem ideális ilyen célra. A bokszok mozgatásával akár 40 fős rendezvények lebonyolítása is lehetséges.  A törzsvendégek, illetve a visszatérő vendégek számára a számla végösszegéből 10 százalékos kedvezményt biztosítanak. A Kávéház működésének első éves fordulóján pedig vendégül látták a törzsvendégeiket egy állófogadás alkalmával.

 

 

Saját rendezvényeik keretén belül mindig más programokat találnak ki, havonta legalább egyszer pezsgő, heves, meghökkentő, szelíden szórakoztató hangulatba hozhatja magát a vendég.

Péntek, szombat este teret engedhet tüzesebb viselkedésnek! „Before” helyként  klassz ráhangolódást ad az éjszakára egy-két koktél társaságában. A pultban a profi bármixer: Miki, keddtől szombat esténként.

 

Kifinomult ízléssel, elegáns stílusban berendezett, szakmailag felkészült pincérek várják a betérőket a Melange Kávéházba és minden esetben arra törekszenek, hogy az ide visszajáró, valamint betérő vendégek idejüket kellemes hangulatban tölthessék el és az elégedettség érzésével távozzanak.

 

(2012-09-12)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics