Randevúhoz: Garda Étterem

A MESEBELI HERCEG EGYSZER MÁR ITT JÁRT!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Leány, aki a barátnőjével szívesen járt étterembe. Kedvenc helyük is volt persze, ízlettek a Szakács által készített finomságok, mint amilyen például a túró gombóc. Nem csoda, ha a Szakács is felfigyelt a Leányra, és különös nagy gonddal készített minden ételt, amit a nekik szolgáltak fel. Egy szép napon aztán összeszedte minden bátorságát, és megkérdezte a Leányt, akad-e már programja másnapra. A Leány azt hitte, a Szakács csak udvariasan érdeklődik, így elsőre nem lett a kérdésből randevú. Amikor azonban legközelebb visszatértek a barátnők, a Leány kérte a Szakács fiút: „Feltennéd ismét ugyanazt a kérdést, mint legutóbb?”

 

A mese nem itt ér véget, hanem valójában elkezdődik: az eset megtörtént, méghozzá a Garda Étteremben. A szereplők kilétét fedje homály, de annyit azért még elárulunk, hogy a Leány és a Szakács fiú azóta boldog családot alkotnak, egy mosolygós kislánnyal egyetemben.

 

Nem is csoda, ha a Gardában ilyen mesébe illő dolgok történnek, hiszen a város egyik leghangulatosabb étterméről van szó, ami kiválóan alkalmas romantikus randevúkra. A kellemes fények, az otthonos faburkolat, a családias díszítés és a kedves kiszolgálás mind mind hozzájárulnak ahhoz, hogy igazán meghitt estét töltsünk el (leendő) kedvesünkkel. A zegzugos, boxos kialakítás is kedvez a bimbózó kapcsolatoknak.

 

 

Az étterem tulajdonos-séfjét Drabik Lászlót faggattuk, történtek-e más, mesébe illő esetek az asztalok körül: „Gyakran megfordulnak nálunk párok, sokszor látok visszatérő arcokat. Van olyan lány, akinek a randizás időszaka után itt kérték meg a kezét, az esküvőjük is nálunk volt, és azóta is megfordulnak nálunk kettesben, vagy akár a szülőkkel is. A lánykérésben egyébként mi is szívesen besegítünk, ha kérik tőlünk, vagy ha ismerjük a vendéget: az asztalt ilyenkor szépen megterítjük; virággal, gyöngyökkel feldíszítjük. A vőlegény-jelölttől elkérjük a jegygyűrűt, és valahogyan elrejtjük a főétel tálalásánál. Volt már rá példa, hogy a gyűrű egy paradicsom-rózsa közepén várta, hogy észrevegyék. Izgalmas figyelni, hogy mikor veszi észre a leendő menyasszony az extra díszítést… A legutóbbi lánykéréses eset is érdekes volt: a fiú térden állva, könnyektől elérzékenyülve kérte meg választottját. A lány nagyon meglepődött, mert egyáltalán nem számított még ilyen fordulatra. A történet szerencsére boldogan, egy igennel végződött.”

 

 

És hogy mit válasszon az étlapról az, aki egy éttermi randevúval szeretné elkápráztatni választottját? Ebben is Drabik úr siet segítségünkre ajánlatával: „Előételnek javasolnék egy mézben sült libamájat hidegen, friss gyümölcsökkel vagy lilahagymával, friss zöldséggel, zsírral; ezután egy könnyebb, csirkéből készült ételt: csirkemellet baconnel, tükörtojással, sajttal sütve, friss paradicsommal, röstivel. Desszertnek igazán csábító lehet egy equadori csokicsoda narancsvelővel. Ez egy kényelmesen elfogyasztható, hosszabb ételsor, ami mellett bőven jut idő beszélgetésre, ismerkedésre. Mostanában azonban feltűnt, hogy egyre több fiatal pár érkezik, akik csak egy cipóban sült levest rendelne, vagy egy finom teát, kávét kortyolgatva beszélgetnek hosszasan. Ez is azt bizonyítja, hogy pénztárcakímélő módon is lehet étteremben eltölteni egy kellemes estét.”

 

 

Bátran menjünk hát étterembe akkor is, ha a pénztárcánk kissé akadékoskodik, hiszen kiszemelt kedvesünket (remélhetőleg) nem a számlán látható összeg fogja levenni a lábáról, hanem a kellemes környezetben, meghitt hangulatban eltöltött este. A hideg téli estéken jól eshet egy forró tea, amelyet a Gardában kis porcelánkannában szolgálnak fel, így magunknak tölthetjük csészébe a szálas teákból készülő italt. Nem maradhat el a kínálatból a téli italok örök klasszikusa, a forralt bor sem. Aki különlegesebb élményre vágyik, az válogathat a karácsony illatait idéző téli kávéitalokból: van is csokis sütis, pörkölt mogyorós, madártejes és mézeskalácsos latte. Ha pedig ez is kevés, a közeljövőben tervezik, hogy krampampulit főznek majd, ami szintén kiváló téli lélekmelegítő ital.

 

Séfajánlat Drabik Lászlótól

Mézben sült libamáj hidegen, friss gyümölcsökkel vagy lilahagymával, friss zöldséggel, zsírral

 1990.-
Csirkemell baconnel, tükörtojással, sajttal sütve, friss paradicsommal, röstivel 1990.-
Equadori csokicsoda narancsvelővel 790.-

Italajánlat: Dúzsi Rosé, a desszerthez Tokaji Dégenfeld Szamorodni

 

 

Pénztárcakímélő ajánlat

 
Legényfogó leves cipóban     790.-
Kávé vagy teakülönlegességek         250-350.-

 

 

-janetonic-

(2011-12-09)

 

 

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics