Grillparty a Belgában!

Hajdanán a férfiember kiment az erdőbe fát gyűjtött, tűzet rakott és kisütötte pecsenyéjét. Akkor is, és ma is ellenállhatatlan a grill ételek illata és íze. Számos berendezést kínálnak e finomságok elkészítésére, de Önnek nem kell pénzt költenie egy grillsarok kialakítására. A Belga Étterem és Söröző minden csütörtökön grillparty-t szervez Önnek, családjának és barátainak. Az isteni ételeket pedig Boros Laci bácsi készíti, ami garanciát jelent!

A nyárban az egyik legjobb dolog a grillezés,  az ezzel járó beszélgetések, a füst illata, a pácolt húsok, halak, zöldségek, gyümölcsök mellé készült friss, roppanós saláták és egy jó pohár sör vagy hűvös bor.

A Belga Grillparty-ja ezt tálalja, hangulatos, kényelmes grillteraszán csütörtökönként 16 órától. Délután a bogrács alatt fellobban a tűz és már rotyog is a magyaros étel, ami a héten marhapörkölt, június 6-án slambuc. A konyhán készült és a bográcsban készült ételek íze pedig össze sem hasonlítható…

 

Rablóhús Fokhagymás afrikai harcsafilé roston sütve
Grillezett gyümölcsök Saláták

 

A grill étlap összeállítása során gondoltak a könnyű, kímélő csirke és pulyka húsokat kedvelőire, az ínyenceket bélszínnel, hátszínnel várják, a jövő héttől pedig tenger gyümölcseit is választhat a kedves vendég, tudtuk meg Simonka Péter üzletvezetőtől.  A húsok többségét már előző nap pácolják, saját összeállítású fűszerkeverékkel szórják. A nemcsak ízletes, de egészséges grillételeket lávaköves sütőn, rostlapon, faszenes grillen sütik készre, idénysalátát és grillezet zöldségeket kínálnak hozzá, merthogy  a grillezés nemcsak a húsfélék kiváltsága, a zöldség mellett a gyümölcsöké is. A forró rostély karamellizálja a gyümölcsben található cukrot, és porhanyóssá teszi azt. Próbálja ki a banánt, almát ananászt! A friss salátát a vendég akár magának is válogathatja, ízlésének megfelelő öntettel kicsi és nagy adagban.

  

 

 

Ami pedig az italokat illeti, üdvözlésként egy kupica ágyas szilva, vagy barack pálinkával fogadják az éhesszájú urakat, a melegebb idő beköszöntével Sangriaval a hölgyeket, tájékoztatot az üzletvezető. Az ételek mellé a borok és a sörök jöhetnek számításba; a sajt, hátszín, bélszín a vörösborral; a rablóhús egy korsó csapolt sörrel harmonizál a legjobban.

 

Hűtött italok, kellemesen füstös aromájú ételek, kellemes társaság, kell ennél több? A Belga Acousteria zenekarral még fokozza, hogy Ön elégedett és visszatérő vendég legyen.

 

Apropó, csatlakozott már a Belga Étterem törzsvendég kártya tulajdonosainak táborához?

 

GRILL PARTY  

A vendégek előtt készülő húsok kínálata

 
Fokhagymás afrikai harcsafilé roston sütve 1660.-
Mentával pácolt csirkemell filé 1440.-
Óriás pulyka steak argentin fűszerrel 1660.-
Szűzérmék szalonna köntösben 1880.-
Rablóhús 990.-
Frissen borsolt hátszín szelet 1880.-
Bélszín java pirított gombával 3240.-
Sajtszeletek vaslapon sütve olíva bogyókkal 990.-
Köretek  
Cukkini karikák vaslapon sütve 440.-
Héjában sült burgonya 290.-
Zöldségtál roston 780.-
Saláták  
Kis tál 490.-
Nagy tál 790.-

 

(2012-05-30)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics