Grillen és bográcsban készült ízes ételek

A legtöbb jól bevált magyaros recept bográcsban is elkészíthető, sőt! A bogrács alatt ropogó fahasábok között izzó parázson rotyogó ételeknek ki tud ellenállni, hívja fel barátait, fogja kézen családját és induljon a Régi Posta Étterem teraszára! A szabadtűzön készült finomságokat öblítse le egy jófajta borral, egy pohár hideg csapolt sörrel, vagy egy üdítő limonádéval!

 

 

 

A bogács elnevezése tájegységenként változott: a keleti régióban üstnek hívták, Nyugat-Magyarországon vasfazéknak ismerték, Duna-Tisza közén bogrács névvel illeték.

A bogrács a népi gasztronómia jellegzetes edénye, a szabadban, a nyílt lángon való sütés-főzés elválaszthatatlan volt a pásztorok életmódjától. A jól használható, sokoldalú edényben nemcsak főztek, de sütésre, lekvárt főzésre, víz melegítésre is használták. A Régi Posta Étteremben ugyan bográcsos lekvárt ugyan nem fog kapni, de kellemes füstös bukéval átitatott ételeket igen!

 

Az étterem szakácsai mindennap lángot lobbantanak az egyik legrégebbi főzőedényünk alatt, készítik a szinte mindig kötelező hagyma és szalonna alapon nyugvó marhalábszár pörköltöt, babgulyást, vagy halászlét.

 

Borajánlat

György Villa Pinot Noir Rose György

Baconos szűznyárs

György Villa Egyeki Sauvignon Blanc

Vaslapon sült harcsafilé

 

A látványkonyhán pácolt, fűszerezett húsok, zöldségek sercegnek a grillsütőn. A választékot lentebb, a táblán olvashatja a köretet és a mártást szabadon választhatja. Az árak barátságosak a köretek változatosak: héjában sült burgonya, frissen kevert saláta, rostonsült zöldség, csakhogy néhányat kiemeljek. „Az árak tartalmazzák a húsétel, köret és a mártás árát is” – mondja S. Tóth Katinka a Régi Posta Étterem marketing felelőse. „A napi bográcsos ajánlatunk mellett a nyomasztó meleget elviselhetőbbé tesszük a vendégek számára egy tányér hűsítő gyümölcskrémlevessel, a tetején csücsülő házi tejszínhabbal.”

 

 

 

 

A rusztikus bútorokkal berendezett terasz a régmúlt időket idézi, a 100 éves tálalószekrény, a lócák, karos ládák a mai napig jó szolgálatot tesznek, Debrecen legrégebbi épülete által képviselt stílust viszik ki a szabadba.

A teraszon 11.00-22.00 óráig várják vendégeiket a többféle zenei stílust felvonultató Torday Banddel, akik hangyányi túlzással, de unikumai a zenei szolgáltatást is nyújtó debreceni vendéglátóhelyeknek.

 

A Torday Band igazi élőzenét húz, igazi hangszereken, Rajkó Zenekari múlttal, cigányzenei és klasszikus zenei képzéssel a hátuk mögött. A Régi Posta Étterem vendégeit sokszínű zenei repertoárjukkal szórakoztatják.

 

(2012-08-06)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics