Ecetes-cukros salátától a Cézár salátáig

Saláta, az általam megkérdezett ismerősöknek és jómagamnak is az ecetes-cukros lével leöntött fejes saláta ötlött eszembe első gondolatként, aminek egészen addig van keletje az asztalon, míg a kertekben be nem érik az uborka, de a saláta akkor is csak kísérő. Nagy kár, mert tápértéke, magas C-vitamint, sok B-vitamint, meszet, fehérjét, kalciumot, káliumot, foszfort, és vasat tartalmaz.


Aztán, a fejes saláta felhasználási köre jelentősen bővült, mára már alkotóelem, és ételdíszítőként is ékeskedik a tányéron. Ekképp, a saláta szó alatt mindenféle zöldséges finomságot értünk öntettel vagy öntet nélkül. Sőt, nemcsak fejes salátából készíthetünk például előételt. Használjuk kreatívan a jégsalátát, rukkolát, kötöző-, tépő-, endívia-, cikória- és mezeisalátát is, ahogy a debreceni John Bull Pub is kínálja nekünk az egészséges saláta étkeit.
A saláta összetevőinek száma, variálhatósága határtalan, csak a fantáziánkat kell használni, mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő kalóriaszegény, egészséges saláta variációt. Kombináljuk az alapanyagokat, varázsoljunk önteteket, élvezzük az ízek néha szokatlan kavalkádját.

Nézze, mit ajánl John Bull Pub! Saláta csirkemellel, tonhallal, vajhallal, füstölt libamellel. Kell ennél laktatóbb, ugyanakkor könnyű étel? És még nem is esett szó a sajtokról, amivel fokozhatjuk az előételünk ízvarázsát a színes, roppanós zöldségek mellett.

 

SALÁTÁK

Cézár saláta (jégsaláta, parmezán, kapribogyó, zsemle crouton, cézár öntet)

1390 Ft

Feta saláta (leveles saláta, feta, olajbogyó, lilahagyma, paradicsom, uborka, zöldfűszerek, fokhagymás olíva, pirított baguette)

1690 Ft

Mozzarella caprese pármai sonkával (mozzarella, paradicsom, rukkola, pármai sonka, bazsalikom pesto)

1690 Ft

Csirkemell saláta (rostonsült csirkemell, friss kevert saláta, ezersziget öntet, pirítós)

1690 Ft

Currys vajhal saláta (vajhal carpaccio, jégsaláta, koktél paradicsom, citromos-olívás rukkola, friss kapor)

1690 Ft

Mozzarellás tonhalsaláta (tonhal, tojás, mozzarella, friss kevert saláta, grillezett citrom)

1690 Ft

Füstölt libamellsaláta (füstölt libamell, brie sajt, friss kevert saláta, leveles saláta, dresszing)

1690 Ft

Farfalle saláta (farfalle, rostonsült fűszeres csirkemell sonka, friss jégsaláta, kevert saláta)

1690 Ft

 

Visszatérve a gondolatokhoz, második blikkre a ceasar -, illetve a tonhalas saláta került képzeletbeli asztalomra. Önnek viszont nem kell ábrándoznia erről, a már-már itthon is klasszikusnak mondható ételekről, ezt is megtalálja a John Bull Pub ajánlatában.
A Cézár saláta eredetére vonatkozóan csak annyit, hogy nem a római Julius Ceasar nevéhez kötődik, sokkal inkább a mexicói szakács, és salátakomponáló Ceasar Cardini nevéből ered.  

Akáhogy is, a Cézár saláta Magyarországon a ’90-es években már követelte helyét az étlapokon, és azóta, töretlenül kínálja magát ez a finom saláta ebére, és vacsorára.

 

 

Ez John Bull Cézár salátája: jégsaláta, parmezán, kapribogyó, zsemle crouton, cézár öntet.

S íme a végeredmény, ami Önre vár!

 


Megkívánta? Vegyen sapkát, sálat és irány a Jonh Bull!
Legyen barátja a nehéz, kalóriadús ünnepi fogások után egy jó kis saláta!
 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics