A világ legdrágább ételei (II.)

Rendelje meg a John Bull T-Bon "45" ételét (6490.-) hozzá bontasson egy Vylyan Montenuovo Cuvée-t (7990.-) és máris úgy érezheti magát, mint az a New York-i étterem látogató, aki a Nino Bellisima étteremben asztalára kért egy pizzát! Potom 230.000 forintért. Igaz, ő csak 1000 dollárt fizet érte, és még a valutaárfolyam ingadozás sem drágítja ételét. Ja, hogy inkább megajándékozná kedvesét? Vegyen neki dinnyét. Majd' másfélmillió Ft... Luxusétel sorozatunk második részét olvassák.

 

 

Dansuke dinnye - $6,100

Szintén a japán dinnyepiac tökélyre fejlesztett szereplője a kizárólag Hokkaido szigetén termő, fekete színű dinnyefajta. Rendkívüli ritkasága miatt, igen becses ajándéknak számít. Az idei első szüret alkalmával mindössze 56 gyümölcsöt sikerült betakarítani. Az ajándék árát ugyan nem illik firtatni, de ha véletlenül Dansuke dinnyét kapnánk ajándékba, nem árt, ha tudjuk, hogy egy japán árverésen 6100 $-t fizettek egy ilyen dinnyéért.

 

John Bull Pub "luxus" ajánlatai
Étel

T-Bon steak "45" fűszervajjal, grillezett gombával, sült paradicsommal, angolos zöldborsóval és ahasábburgonyával

6490.-
Ital
Vylyan Montenuovo Cuvée 7990.-

 

Ezerdolláros homár fritatta
Az olyan hagyományos összetevők mellett, mint a tojás, helyet kapott a homár májból készült szósz, a homár és 283 grammnyi sevruga kaviár is. Akinek ez túl sok kalória (vagy túl magas ár) lenne, rendelhet kisebb adagot is.


Ár: 1 000 dollár (kb. 230 000 Ft); 100 dollár (kb. 23 000 Ft) a kisebb adag

 

 

 

 

Pizza Royale 007 - $4,200

A rendkívüli finomságokkal telepakolt, 24 karátos arannyal bevont pizzáért egy 2006-ban rendezett árverésen Maurizio Morelli olasz jogász licitje bizonyult a legmagasabbnak. A pizzáért 4,200 dollárt fizető Morelli, egy bőkezű ínyenc Rómából, aki borokat és szarvasgombát is gyűjt. A Guiness Világrekordok Könyve a pizza eladás részleteit felülvizsgálva megállapította, hogy a Royal 007 elhódította a rekordot az előzőleg legdrágábbnak számító, ám kevésbé extravagáns Gordon Ramsay által, a londoni Maze éteremben készített fehér szarvasgombás pizzától.

 

Pálma Étterem "luxus" ajánlatai
Étel
Argentin fűszeres bélszín steak grillezett kacsamájjal, sült paprikaszósszal, négy-sajtos pennével 4390.-
Ital
Laurent Perrier Brut                                14900.-

 

Nino Bellissima Pizzája, New York
Egy egyszerű pizzáról van szó, teljesen hagyományos. A new yorki Nino Bellisima étteremben a névadó séf, Nino Selimay lecserélte Ramsay fehér szarvasgombáit. Helyette Royal Sevruga kaviárt, krém fraiche-t és vékonyra szeletelt homárt használt fel, így biztosítva New York lakosságát, hogy az egyik kedvenc ételükért akár 1000 dollárt is fizethetnek.


Ár: 1000 dollár (kb. 230 000 Ft), csak előzetes megrendelésre készítik el; szeletenként nem kapható.

 

 

 

 

Samundri Khazana curry - $3200

A tenger kincseiből összeállított mix Beluga kaviárból, tengeri csigákból, és egész homárból áll, ehető arannyal bevonva. A világ legdrágább curry-jét a hitelválság ellenére is el lehet adni, porciónként 2000 fontért. A Gettómilliomos című film DVD lemezének kiadására rendezett partin, a londoni Bombay Brassiere étteremben szervírozták a létező legdrágább finomságokkal telepakolt Samundri Khazana curry-t.

 

Paripa Csárda "luxus" ajánlatai
Étel
Szarvasbélszín "Sándor Tomi módra" 3650.-
Ital
Olasz Asti pezsgő 7000.-

 

Makaróni és sajt fehér szarvasgombával, New York
A fehér szarvasgomba szezonja alatt (október közepétől december elejéig) nagy haszonra tesz szert a new yorki Le Zie étterem. Roberto Passon séf fontina és mozarella sajttal ad a fogásnak egy kicsit olaszosabb jelleget. (Meg kell jegyeznünk, az ár is európai színvonalú, nem úgy, mint a többi new yorki étteremben.) Ne bosszankodjunk akkor sem, ha lekéstünk a szezonról, hiszen egész évben kapható a fekete szarvasgombás változat is.


Ár: 65 dollár (kb. 15 000 Ft)

 

 

 

 

-MM- edibleblog.com

-K.A.- forbestraveler.com

 

 

 

 

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics