Megújuló Régi Vigadó

Pénzes Imre, a Régi Vigadó üzletvezetőjével ültem le beszélgetni, mert az a hír járja, a Régi Vigadó bezárt. „A hír igaz, viszont az éttermünk nem azért csukta be az ajtóit a vendégek előtt, mert nem volt forgalmunk! Sőt… Május közepén nyitottunk, azóta eltelt félév, és ez az idő világossá tette számunkra, a Régi Vigadót nagyon szeretik a debreceni emberek! Viszont azt is be kellet látnunk, a mai kornak már nem felelt meg az étterembelső, az igényes étterem látogatók és főleg a fiatalok már kissé ódivatúnak találták. Ezért határoztuk el, a Régi Vigadó minden porcikájában meg kell újuljon!”

 

Mik a tapasztalatok, a vendégek hogyan fogadták azt az újfajta stílust, amit a Régi Vigadó a májusi nyitása óta képviselt?

Pénzes Imre - Nem volt ez újfajta stílus. Próbáltunk a megszokott színvonalat továbbvinni, de az étlapunkon főleg a hagyományos ételeket tartottuk meg, sőt, néhányat ki is emeltünk.

 

Igen, az olvasók megismerhették a Vigadó halászlé akcióját, amit minden szerdán megtartottak. Sikeres volt?

- Mindenképpen. A terasz kiválóan teljesített, a halászlé ideális választás volt, elfogyasztása az árnyékot adó fák alatt, a nagyerdő hangulata, kilátás a sétányra, remek körítés volt. A grill pálya is pörgött, és a napi menünk is sok debrecenit vonzott, dacára annak, közvetlen környékünkön nem találhatóak irodaházak!

 

Grillezett jércemell steak wok-ban sült tavaszi zöldségek

 

 

Rokfort sajtos karfiolkrémleves csiperkegomba chipsszel

Sertés szűz tönk, tejfölös magyaros burgonyával, sült szalonnataréjjal

Debreceni töltött káposzta

 

Régi Vigadó régi étlapjából néhány étel... Minden megújul!

 

Akkor mégis, miért a bezárás?

- Ősz végére világossá vált számunkra, a kőépületben található étterem, nem tudja teljesíteni azt a forgalmat, amit a terasz. Ez egy műemlékvédelem alatt álló ház, külsőleg nem nyúlhatunk hozzá, de nem is akartunk. Ez így szép, ennek így kell maradnia! Viszont a belső helyiségekkel nagy gondok voltak. A belmagasság, a termek elhelyezése, a szellőzés és hosszan sorolhatnám, mi-minden az, ami miatt a XXI. század vendégeit már nem tudtuk olyan módon kiszolgálni, ahogy azt mi szeretnénk. Ezért döntöttünk a teljes felújítás mellett.

 

Mikorra várható az újranyitás?

- December elején ismét kinyitunk!

 

Mivel fog szembesülni az, aki betér a megújult Régi Vigadóba?

Kendermagos kakasleves ”szabógallér” tésztával és zöldségekkel

 

- Nem szeretnénk sem kávézó, sem a most nagyon divatos bisztró irányba elmozdulni. Mi

inkább az étteremre fektetjük a hangsúlyt, ami friss, elegáns, fiatalos, lendületes! Reményeink szerint káprázatos lesz az étterem belső hangulata, olyan, ahol a fiatalok éppúgy jól érzik magukat, mint a középkorúak vagy éppen az idősebb korosztály.

 

Ehhez alkalmazkodik az ételkínálat is?

- Természetesen. A magyar és az európai konyha mellett kevés távol keleti ízekkel is találkozhatnak a megújult étlapon Tapasztalat az, hogy erre van igény. Az új séfünk remek étlapot állított össze, ehhez modern konyhatechnológiát akart. Ezen ne múljék! A konyhai is teljesen megújul, új gépeket vásároltunk.

 

Ezek szerint az étlap már kész. Kíváncsivá tett!

- Magam is az vagyok, alig várom a próbafőzéseket, szeretném megízlelni az összes új ételünket! Előételek közül főleg a „Rozmaringos malac rilette (sült malac befőtt) paradicsom tatárral” izgatja a fantáziámat. Leveseket sem fogom kihagyni, a „Húslevest marhapofából, lestyános pászkagombóccal, zöldségekkel, csigatésztával” és az „Ananászos mangó krémlevest, banános túróhabbal”!

 

Az eredetileg fürdőházként működő, 1826-ban, Povolny Ferenc tervei alapján, klasszicista stílusban épült Vigadó Étterem a XIX. Század végén kapta meg méltán híres teraszát. Az 1970-es évekig üzemelt, később bezárták. 2003-ban eredeti állapota szerint – a debreceni polgárok nagy örömére – újra megnyitották!

 

Halakban sem lesz hiány, pisztrángot, kardhalat és lazacot is lehet majd kapni nálunk. A fiatalokat, egyetemistákat, külföldi diákokat is szeretnénk megnyerni, ők biztosan nem fogják megbánni ha megrendelik a nemzetközi konyha ízeit, malai csirkét, csirke döner kebabot, salsa-s csirkemellet, madras curryt, provance-i marharagut, spagetti carbonarat. Azok sem maradnak éhen, akik a klasszikusokat szeretik! Jó kis étlapot hoztak össze a szakácsaink, nincs túl sok étel rajta, de azok „ütősek”.
 

 

Csípős tejfölben pácolt borjúláb rántva, hagymás tört burgonyával

Rendezvényekkel nem is akarnak foglalkozni?

- Ellenkezőleg! A belső rész mellett két külön terem kerül kialakításra. Az egyikben 20 a másikban 30 fős csoportot tudunk kényelmesen kiszolgálni. Főleg vállalati, családi rendezvényeket célozunk meg, a különtermeink erre alkalmasak.

 

Mi lesz a terasszal?

- 240 fős kerthelyiség természetesen megmarad! Tavasszal egy kulturált mellékhelyiséggel bővül. A felújítás üzenet a vendégeknek, nem lehet egy helyben toporogni, mindig ki kell találni valamit, meg kell újulni, mert ha egy helyben maradunk, nagyon elhúznak mellettünk. És mi ezt nem hagyjuk!

 

 

-Éel-

(2011-11-11)

 

 

 

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics