Hűs pára, koktélok és Pálma – mi kell még?

Kánikulában a városlakó ember menekül otthonról, ha csak teheti. A lakás kicsi, felmelegszik, az ember a kanapéra izzad, és nem esik jól semmit sem csinálni, hacsak nem egy kád hűs vízben ülünk egész este. Azonban lássuk be, ez nagyon hamar unalmassá válhat, így jó eséllyel arra a döntésre jutunk, hogy mozdulni kell valamerre. A mi ajánlatunk a Pálma Étterem: lássuk, mit tehetünk náluk egy forró nyári estén!

 

Kezdjük a kínálattal: az étlap néhány hete újult meg, teljesen új ételekkel kiegészülve: „A nyári étlapot úgy alakítottuk ki, hogy sokkal több a saláta, és a fogások is jóval könnyebbek, mint télen.” – meséli Kovács Sándor, az étterem üzletvezetője. A nemzetközi konyha természetesen maradt, a választék csábító – aki tudja magáról, hogy nehezen dönt a bőség zavarában, annak azt javasoljuk, hogy indulás előtt tájékozódjon az interneten… Ha a nagy meleg miatt azonban étvágyunk sincsen, akkor sem kell kulináris élvezetek nélkül maradnunk: megkóstolhatjuk a város legjobb limonádéját, amely címet az egyik vendégtől érdemelte ki, vagy választhatunk a hűsítő koktélok, jeges kávék és fagylaltkelyhek közül.

 

 

Az utcán, a lakásban lehet ugyan 30 fok, a Pálma vendégeinek azonban nem kell erről tudomást venniük: a belső térben légkondi teszi elviselhetővé a hőséget, kint pedig hűtött teraszon vacsorázhatunk: a vízpermetes megoldás a kinti hőmérséklethez képest 4-5 fokkal lehűti a környezetet, ami rengeteget számít, arról nem is beszélve, hogy a levegő is sokkal frissebbnek tűnik a hideg pára miatt.

 

A nyári ajánlatból természetesen nem maradhatnak ki a sportesemények: a most zajló foci EB a kisebbik teraszon csúcsminőségben élvezhető, párhuzamos meccsek esetén pedig egyszerre megy a vetítés a teraszon és a belső teremben. Aki követi az étterem Facebook oldalát, az már bizonyára tudja, hogy nyerni is lehet: a napi meccs eredményére jól tippelők jutalma egy pizza és egy korsó sör. Ha pedig valaki ennél többre vágyik, az szavazzon rögtön a döntő eredményére: a helyesen tippelők között egy 10.000 Ft értékű vacsorautalványt, valamint egy Dzsudzsák Balázs által dedikált focilabdát fognak kisorsolni. A legfeljebb 40 főt befogadni képes fociterasz minden este megtelik, érdemes asztalt foglalni. Nem csak a debreceni sportolók egy része tér vissza estéről estére törzsvendégként, hanem például angol diákok is. Italok közül természetesen itt a sör fogy a legjobban, amire bizonyára a sörkedvezmények is rásegítenek. Persze tudjuk, hogy nem mindenkit köt le a futball: ők is nyugodtan választhatják a Pálmát, hiszen a nagyobbik terasz teljesen zavartalanul működik – legfeljebb néha egy-egy kiabálás távoli zaja hallatszik át gólnál, vagy rontott helyzetnél.

 

 

A szuper tévé nem csak az EB ideje alatt fog üzemelni: augusztusban is jó szolgálatot tesz majd az Olimpia idején, amikor hasonló feltételek mellett lehet majd sportnézés közben hűsölni. Játék is lesz, de korai lenne még elárulnunk: mindent a maga idejében.

 

Ezek után van még Önök között valaki, aki inkább az otthoni kádat választja esti programnak? Ám legyen. De nekik sem kell a Pálma nélkül maradniuk: az étterem honlapján a teljes étlapról lehet rendelni, amelyet Debrecen területén házhoz szállítanak. Csak az időzítésre figyeljünk oda: nehogy akkor csöngessen a futár, amikor épp nyakig merülünk a hűs vízben…

 

(2012-06-22)

(janetonic)


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics