Fűtsön fel a téli étlap kínálata

.

A reggeli sötétedésben való készülődést határozottan feldobja egy forró tea, meleg habos kakaó, s a melengető folyadéktól feltöltődve bátrabban lépünk ki a nedves, ködös utcára.

A téli táplálkozás sok mindenben különbözik a más évszakokban megszokottaktól, kívánjuk a meleg italokat, a több energiát adó, kissé nehezebb ételeket, áttérünk az idény adta finomságokra. Nemcsak otthon követjük az évszakok változását, a debreceni éttermek is kínálnak újdonságokat a hideg hetekre.

 

Ha beköszöntenek a hűvösebb napok, menetrendszerűen frissülnek az étlapok is a debreceni éttermekben. A tél által termelt egészséges alapanyagok megteremtik az éttermek számára is a kísérletezés lehetőségét az olyan gyümölcsökkel és zöldségekkel, melyeket a természet tálcán kínál. A meleg érzetet a tűzenergia ételeinkbe történő bevitelével növelik, azaz sütéssel, főzéssel, párolással, de nemcsak az étel elkészítési módja tompíthatja didergésünket, hanem az élelem aromája, íze is. Gyakrabban ajánlanak tányérunkra melegítő hatással bíró húsfajtákat. Hogy melyek ezek? A vöröshúsok, úgy mint a marha-, sertés-, bárány-, vad- és kacsahús. A hagyományos téli zöldségek a fehér és lila káposzta, a savanyúkáposzta, a sütőtök, a vörös- és póréhagyma, a hüvelyesek nemcsak belülről fűtik a testünket, hanem fontos vitaminforrások, és erősítik a szervezet ellenálló képességét is.

 

 

Barabás Étterem

Rozmaringos vadmalac raguleves

Régi Posta Étterem

Csülkös köröm pörkölt

Paripa Csárda

Szarvaspörkölt vörösboros asztal szilvával, darás metélttel

Viktória Étterem

Növendékmarha-pörkölt, tojásos galuskával

Pálma Étterem

Tanyasi kakas toroskáposzta (kakascomb, zúza, taréj)

Melange Kávéház

U.S.steak jalapeno paprikás BBQ kukoricasalátával és hasábburgonyával

Garda Étterem

Hátszínsteak baconos, gombás, juhtúrós, gyöngyhagymás raguval, krokettel

Régi Vigadó

Bélszín steak vörösboros, vargányás kacsamájraguval, illatos jázminrizzsel

Belga Étterem

Ördögragu - bélszín, szűzpecsenye, csirkemell szójaszósszal, hagymássan, csípősen, steak burgonyával

John Bull Pub

Bélszín steak chilis rákraguval, cheddarral gratinírozott burgonyapürével és baconos zöldbabbal

 

A téli táplálkozásban a megfelelő fűszerek használatát sem mellőzik az étteremek. A megújult étlap számos fogásába belecsempésztek melegítő fűszereket. A csípős paprika vagy gyömbér hatására szinte azonnal elillan a vacogás, a fahéj, szegfűszeg pedig már a fehér karácsony ünnepi hangulatát idézi, s még nem is beszéltünk a forralt borról, grogokról.

 

Ördögragu - bélszín, szűzpecsenye, csirkemell szójaszósszal, hagymássan, csípősen, steak burgonyával Hátszínsteak baconos, gombás, juhtúrós, gyöngyhagymás raguval, krokettel

 

Lehet, hogy az időjárás szürke, a hangulatunk nem hág épp a tetőfokára, de egy melegen gőzölgő, élénk színű étel nemcsak a testünket de a lelkünket is átmelegíti.

Válasszon egy ínycsiklandozó „fűtő” fogást az étlapról.

 

Baráti áron egy kuponnal...

Töltse le!

 

(2012-11-21)

-eSBé-

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics