Bikiniszezonra ajánljuk

A nyári forróságban előkerülnek a vonalakat sejtetni engedő könnyű ruhadarabok, és hogy ne legyenek zavarban a kánikulában, friss zöldségekben bővelkedő ízletes finomságokat ajánlunk a Melange Kávéháztól megszokott eleganciával tálalva. Rózsa Attila, a Melange Kávéház séfje gondoskodott arról, hogy olyan ételeket együnk, amik laktatósak, de nem hizlalóak, ráadásul a teraszon elfogyasztva még kellemesen is érezhetjük magunkat. Készítettünk egy összeállítást arról, milyen ételeket javaslunk a Melange étlapjáról rendelni.

 

Hirtelen jött kánikula, hőségriadó, pokoli meleg. Az időjárás forró oldalát tapasztaljuk a héten, így előnybe részesítjük a lenge holmikat, és megmutatjuk bájainkat. A nyári melegben legtöbbünk étvágya csökken, szervezetünk beéri kevesebbel is, de azért enni kell… Ahhoz adunk tippet, hogy mit.

 

Elsőként jöjjön az aszalt paradicsommal, bazsalikommal és peccorinoval töltött csirkemell fokhagymás zöldfűszeres bagettel és olíván pirított zöldségekkel. Az étel különlegessége, hogy peccorino sajttal készül, mely egy kemény juhsajt, ami a parmezánhoz hasonlóan markáns ízű. Jól harmonizál hozzá a paradicsom, a bazsalikom és csirkemell, valamint a fokhagymás bagett.

 

 

Azok számára, akik szeretik a rákot, illetve a sós sajtot, remek választás a garnélával és fetasajttal töltött csirkemell vajban sütve, burgonyaropogóssal, gyömbéres bébirépával, hideg kókuszos almamártással. A mártásnál az almakompótot hűtik, turmixolják, kókusztejet adnak hozzá, majd visszamelegítik, aztán újra kihűtik. A végeredmény édes ízű lesz, de enyhén savanyú a gyümölcstől, a gyömbértől pedig kissé virágos illatú, ízű.

 

A roséra sült kacsamell sokak kedvence. A Melange Kávéházban vajban sütik meg, sárgarépa pürével, grillezett camemberttel és körtés retek mojito salátával tálalják. A saláta ebben az esetben egy pohárban kerül az asztalra, ami turmixolt körtét és körtebefőttet rejt magában, szeletelt piros retekkel, gyömbérrel, mentával, lime-mal, mézzel, málnaecettel, olívaolajjal megbolondítva.

 

 

Még mindig nem eszünk sok halat, pedig köztudott, hogy fogyasztásuk révén kevesebb telített zsírsavat és koleszterint viszünk be a szervezetünkbe, mintha valamilyen zsíros hús kerülne a tányérunkra. Rózsa Attila étlapjáról a lazacos fogásokat ajánljuk azért, mert ez a világ egyik legegészségesebb hala.  Sok A- és D-vitamint tartalmaz, megtalálható benne a B-komplex, de Omega-3 zsírsavakban is gazdag. Ezen kívül a lazacban található kalcium, vas, foszfor, niacin és szelén is. A Melange-ban három lazacfilés ételre hívjuk fel a figyelmüket: mézes-chilis joghurtos zöldségraguval, sült pitával, currys garnélaraguval ananászban szervírozva, jázminrizzsel vagy zöldfűszeres fetasajttal sütve, tökmagolajos salátával, burgonyapürével.

 

Természetesen nem feledkeztek meg a vegetáriánusokról sem, így szerepelnek az étlapon húsmentes fogások is, melyek közül a gombás brokkolit cheddarsajt mártással csőben sütve vagy a spenótos rizottót kóstolják meg szezámmagos bundázott spárgával, sajtchips-el. A karfiol mostohatestvére vitaminokban - különösen karotinban és C-vitaminban – gazdag, a spárgában pedig sok kálium, magnézium, vas, C-, illetve B-vitamin van, amelyek a hegyében koncentrálódnak.

 

A saláták a nyár sztárjai; mi most a juharszirupos vitaminsalátát javasoljuk kipróbálni mozzarellával. Azért pont ezt, mert jégsaláta, paradicsom, ananász, olivaolaj és juharszirup van összekeverve, ami vitaminokban bővelkedik, a mozzarellagolyó pedig különlegessé teszi.

 

 

Itt lehetne pontot tenni a cikk végére, ha nem lennének azok a nagyon csábító desszertek. De vannak. Akik szeretik az édeset, mindenképpen rendeljenek csokoládé lasagne-t narancsos mascarpone sajttal. Lehet, hogy 10 perccel kénytelenek lesznek többet edzeni, de egyszer feltétlenül meg kell kóstolni.

 

(2013-06-19)

-Nitta-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics