Vigyázat! Belga vitaminbomba!

A kánikula elmaradhatatlan étke a frissítő saláta, ilyenkor érik minden salátába való zöldség, gyümölcs, ilyenkor kerülhet a tálakba a legfrissebben minden hozzávaló. A Belga Étterem saláta dömpinggel  várja vendégeit, az étlapon klasszikus és különlegesen újszerű salátákat vonultat fel, mert a meleg évszak az igazi salátaszezon!

 

< Hun saláta

 

Szerencsére a salátakedvelők tábora egyre növekszik, a cukros-ecetes uborkasalátán, fejessalátán túllépve a friss, színes zöldségekben, gyümölcsökben, fűszerekben, sovány húsokban tobzódó saláták barátai leszünk egyre többen. Ezen kívül persze készülhetnek saláták sajtból, halból, tenger gyümölcseiből, tojásból és még hosszasan sorolhatnánk. Alapanyag tehát van bőven, a séf fantáziája szab határt - saláta ügyben is.

 

Szardellapasztás lazacsaláta Görög saláta tzatzikivel

 

A salátának, mint előételnek lényeges és szilárd helye van a menüsorban, élénk színeikkel, ropogós szerkezetükkel jól lehűtve, üdítő, frissítő ízeikkel igen alkalmasak az étkezés bevezetésére, az étvágy felkeltésére és fokozására.

No, de egyre emelkedik azok száma – különösen nyáron – akik főfogásként fogyasztanak egy tál sokszínben pompázó kevert salátát az árnyat adó fák alatt, a Belga teraszon. Nem lehet hibáztatni őket, sőt! A könnyű étel könnyű élethez, jó közérzethez vezet. Magas vitamin-, ásványi- és rostanyagtartalmuk miatt a szervezet nélkülözhetetlen anyagait tartalmazzák. Az egészséges étkezéshez kiválóan hozzájárulnak, mivel ásványi anyagaik a szervezet sav-bázis egyensúlyát karbantartják, és diétába is könnyen beilleszthetők, a hölgyek és egyes férfiak nagy örömére is.

 

Jérce húsos - zöldsaláta ezersziget öntettel Bombay saláta (gyümölcsös jégsaláta, sáfrány) tejszínes öntettel mézzel és curryvel sütött csirkemell kockákal

 

De mitől is könnyű étel a saláta? Elsősorban a felhasznált alapanyagoktól, az elkészítés módjától. S, hogy ha valamilyen zsírmentes húsfélével „fűszerezik”, akkor azt párolva, grillezve vagy natúr sütve keverik a színes alkotóelemek közé. Fokozva az ízhatást olajos magvakkal, fűszerekkel, dresszingekkel öntik nyakon a salátákat, pontosabban kínálják külön kis tálkákban a szakácsok, változatos, különleges ínyencségé varázsolva azokat.

 

 

Sajtos salátatál Rockfortos öntettel

 

A saláta lelke valóban az öntet lenne? „A salátákban lévő zöldségek rengeteg fontos vitamint és tápanyagot tartalmaznak, de megfelelő típusú és mennyiségű salátaöntet nélkül alig élvezhetjük ezek előnyeit” – állítják a Purdue Egyetem szakemberei. „Ha valóban ki akarjuk használni a zöldségek és gyümölcsök jótékony hatását, megfelelően kell párosítani a zsírtartalmú öntetekkel.” – magyarázza Mario Ferruzzi, a kutatás vezetője.

Tehát a saláta alapanyagaival jól harmónizáló pikáns, csipős, édes vagy sűrű öntet nem csak könnyű étel, hanem egy igazi vitaminbomba is!

 

Kóstolják végig a Belga Étterem salátáit és váljék kedves egészségükre!

 

Forrás: medipress.hu

 

(2012-08-22)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics