Szurkoljunk együtt a Pálmában

Általában étterembe azért járunk, mert szeretünk különleges ételeket fogyasztani, olyanokat, amiket odahaza nem túl gyakran készítünk el. De egy vendéglátóhelyen nem csak enni lehet. Pár napja a Pálma Étteremben néztem meg a BL negyeddöntőt, és bár nem vagyok nagy focirajongó, mégis arra buzdítok mindenkit, hogy a hátralévő meccseket barátaival, ismerőseivel  itt izgulja végig, mert összehasonlíthatatlanul jobb, mint otthon.

 

Már javában tart a meteorológiai tavasz, mégis hidegben és esőben indultam útnak. Előre leszögezem, nem igazán értek a labdarúgáshoz, viszont üzenem a hozzám hasonlóknak, hogy hátrány ebből egyáltalán nem származik, ugyanis sokat lehet tanulni a tapasztalt szurkolóktól.

Fél kilenc tájékán értem az étterembe, és belépve már hallatszott a drukkerek vidám beszélgetése. Célba vettem a kedvenc helyemet, majd leült hozzám Balogh János üzletvezető, akitől arról érdeklődtem, hogy miért érdemes a focimeccset náluk nézni?

 

Négy tévénk van az étteremben, amiből egy található a különteremben. Ahogy haladunk a döntő felé, úgy lesznek érdekesebbek a mérkőzések, jobb csapatok maradnak bent, így egyre több az érdeklődő. A BL ideje alatt 20 százalékkal adjuk olcsóbban az Erdinger sört, 920 helyett 750 forintba kerül egy pohár. Szeretnek idejárni a vendégek, mert jó a hangulat, ráadásul finomakat ehetnek. Népszerű a tatárbeefsteak, a fűszeres csirkeszárnyak, a pizza, de bármit rendelhetnek az étlapról – foglalta össze az üzletvezető.

A rögtönzött interjút hirtelen befejeztük, mert megkezdődött a meccs. Ha balra néztem, akkor a Paris SG - FC Barcelona, ha jobbra, akkor pedig a Bayern München - Juventus játékát élvezhettem, utóbbinál a németek 30 másodperc után szereztek vezetést Alaba góljával 1-0-ra az olaszok ellen.

 

 

Feszülten követtem a küzdelmet, amikor társaságom akadt György személyében, akit arról kérdeztem, hogy miért jár ide focimeccset nézni? Vannak barátaim, akikkel 30 éve összejárunk. Miért nézzük egyedül otthon, mikor közösen is lehet? Sőt, egyszerre  akár többet is. Szívemhez nőtt ez a étterem, főleg, mikor nyit a terasz. Volt, amikor húsvétkor már kint ültünk, de sajnos erre most még várni kell.

A pincérek az asztalok között sürögtek-forogtak, miközben passzolás, fejelés, les, szöglet volt látható a tévéképernyőn. A 38. percben Messi góljával vezetés szerzett a Barcelona, a körülöttem lévők arca pedig egyértelműen az örömöt tükrözte, miközben hallatszott a „szép volt fiúk” és az „így kell ezt csinálni” mondatok. Folyamatosan szemlélődök, és szinte mire észbe kapok, már vége az első félidőnek, Barca - Paris SG 1-0, Bayern München - Juventus szintén. Györgynek a pincér jelezte, hogy a rendelt tatárbeefsteak elkészült, így kedvesen elnézésemet kérte, és vacsorázni ment.

 

 

A szünetet már vártam, mert feltűnt nekem egy asztaltársaság, ahol ketten Barcelonás pólót viseltek, és gondoltam megkérdezem őket, miért pont a Pálmát választották a BL negyeddöntő megtekintésére. Odamentem hozzájuk, megengedték, hogy leüljek, és faggatni kezdtem őket. Baráti meghívásra jöttem ide. Azért jó ez a hely, mert ellazulunk. A család többi tagja nem szereti a focit, ráadásul itt hallasz olyan beszólásokat, poénokat, amiből leszűröd, hogy egy focimeccsen vagy, és ez otthon nincs meg. Nem voltam még itt meccset nézni, ez az első alkalom, de nem bántam meg, hogy eljöttem – mesélte Imre.

 

A második félidőt már az asztalomnál ülve figyeltem és hallgattam a csalódott szavakat, mikor Ibrahimovic góljával egyenlítettek a franciák! (1-1). Ettől jóval nagyobb volt az ujjongás akkor, amikor az egyik spanyol játékos talált be a kapuba, amit négy perces hosszabbítás követett, és Matuidi szerencsés lövésével – a Barcelona szurkolók nagy bánatára - az utolsó percben újra egyenlít a PSG, így 2-2-es eredménnyel ért véget a meccs. A másik mérkőzést a Bayern 2-0-ra nyerte, amivel a csapat nagy lépést tett az elődöntő felé vezető úton.

 

Elmúlt már 22 óra, ahogy kiléptem a Pálma ajtaján, de nem éreztem a fáradtságot, mert csupa focibarát vett körül, vidámságuk és szurkolásuk pedig jótékony hatással volt rám. Próbálják ki Önök is, mert igaz, hogy  otthon, a fotelban ülve, pattogatott kukoricát ropogtatva is élmény lehet egy BL döntő, de közel sem olyan izgalmas, mint amikor focidrukkerek társaságában egyszerre örülhetünk a góloknak, vagy éppen szomorkodhatunk, ha nem a kedvenc csapatunk csavarja be a labdát a kapuba.

 

(2013-04-05)

-Nitta-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics