Fesztelen miliőben

.

Hajnal Lajost sokaknak nem kell bemutatni, ő volt az első Debrecenben, aki saját tulajdonú vendéglátóhelyet vezetett, és több mint másfél évtizede irányítja a Batthyány Szent Anna utca sarkán lévő műemlékvédelem alatt álló Play Pub House-t. 

A hiánypótló ír hangulatú Pub városunkban egyedi légkört teremtett, közösségi és beszélgetési központtá vált. A kezdeti időszakban az ír konyhára jellemző hús dömping nemzetközi ételkínálattá alakult.

 

Egy műemlékvédelem alatt álló építmény felújítása nem mentes a bonyodalmaktól, nehézségektől. Akkoriban Budapesten kellett a nyitáshoz szükséges engedélyeket beszerezni, a fővárosi hivatalnokok szemlézték a kivitelezést. Miután mindent rendbe találtak, elkezdődhetett a beltér kialakítása. A cél egy olyan pub megteremtése volt, ami fesztelen étkezésre, italozásra buzdítja a vendégeket. A berendezési tárgyak beszédtémául szolgálnak. Ez kétség kívül sikerült, mert pásztázó szemünk még hosszú percek után is felfedez valami igazán érdekeset. Először is a Sörpocakút, aki a söröshordó nehéz súlya alatt is kedvesen üdvözli a betérőt, a rengeteg kisebb-nagyobb képet, a régi órát, a kiszakadt szögletes teniszütőt, a bokszkesztyűt, a kardokat, a célt ért hőlégballont és még sorolhatnánk…

 

 

Szintén egyedi és meghökkentő volt, hogy az asztalokon elhelyezett tartalmától megfosztott mogyoróhéjat a padlóra lehetett (vagy kellett) szórni. Az első alkalommal betérő vendég számára ez meglehetősen szokatlan volt. „A nyitás után pár héttel történt, hogy egy bankban dolgozó társaság egyik női tagja felháborodottan közölte velünk, hogy ilyen szemetes étteremben még soha nem járt. Elmagyaráztam neki, hogy ez a design része, szándékunk az oldott hangulat megteremtése. A hölgy pár óra után már élénken dobálta a mogyoróhéjat…” – mesélte a tulajdonos. „Egy idő után sajnos zacskóval is jöttek…, kénytelenek voltunk megszüntetni ezt a figyelmességet” – folytatta Hajnal Úr.

 

Az ételválaszték nemzetközi, a mexikói, spanyol ízek mellett a hagyományos magyar konyha remekeit is megkóstolhatják illetve a félévente frissítésre kerülő étlap újabb fogásokkal szolgál. A konyhát egy fiatal ambiciózus séf, Nagy Csaba vezeti, aki esténként különleges napi ajánlatokkal is megörvendezteti a Play Pub House vendégeit. A déli választék sem mindennapi: „A”, „B”, vegetáriánus és update menü mellett lehet dönteni munkanapokon, de ha nincs kedvük a hétvégi főzéshez, szombat és vasárnapra is találnak kedvező áru menüt az a’la carte kínálaton túl.

 

Különleges gasztronómia élményben lehet része azoknak az étteremlátogatóknak, akik az elegáns zöldség, azaz a Spárga rendezvényen részt vesznek. „Évek óta bonyolítjuk a szezon beálltával, ilyenkor komplett ételsort állítunk össze, az előételtől kezdve a desszertig mindegyik fogás főszereplője a nyúlárnyék, népies nevén. Egy évben 4-5 borestet is szervezünk, bemutatva egy-egy pincészet csodás nedüit” – mondta a tulajdonos.

 

 

Természetesen céges és családi jeles napok alkalmával is választhatják a Play Pub House-t, a vendégtérben 80 fő, a teraszon 40 fő tud helyet foglalni. Sőt, szállást is tudnak biztosítani, 13 otthonos szoba várja ideiglenes lakóit a Pub emeletén.

 

A Play Pub House-nak van még egy érdekes látnivalója: itt van a pécsi Lakatfal párja, a Kulcsos Kapu. A lakat ott, kulcsa az étterem tövében, szimbolizálva a szerelem időtlenségét.

 

Látogassanak el a Play Pub House-ba, egyenek egy ízletes marha ételt, igyanak hozzá egy korsó kiváló Guinness ír sört!

 

(2013-02-22)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics