Amatőr tesztelők a Régi Vigadóban

Ahogy a rovatcímünk is mondja: vendégnek lenni jó! Szerintem vendéglátósnak is, főleg amikor pártatlan és pozitív visszajelzések érkeznek egy-egy kellemesen elköltött vacsoráról. Az alábbiakban egyik olvasónk levelét szeretnénk megosztani, aki kihasználva az 50%-os kuponakció lehetőségét, párjával ellátogatott a Régi Vigadóba.

"Összességében egy nagyon kellemes estét tölthettünk a Régi Vigadóban. Valamilyen megmagyarázhatatlan okból eddig sosem jutott eszembe ott elkölteni egy vacsorát, azonban abszolút pozitív élményekkel távozhattunk: kedves, gondoskodó kiszolgálás, barátságos környezet, valamint megfizethető árak..."

 

LUSTÁKNAK IS JÁR A SZABÓGALLÉR


Kuponáradat van mostanság, lépten-nyomon ilyen ajánlatokba botlom az interneten és bárhol. Nehéz ügy azonban olyat találni, ami tényleg érdemes is valamire. Egy témában vagyok hajlandó időt szánni arra, hogy valami használhatóra leljek, és ez a gasztronómia. Így bukkantam rá a debreceniettermek.hu-ra. A kuponok megkeresése a honlapon könnyen ment (olvasgattam is közben persze), az email gyorsan megérkezett a kedvezményre feljogosító szelvénnyel. Tegnap este már a Régi Vigadóban ültünk, hogy kiderítsük, mire is jutunk vele.

 

Rögtön azzal kezdtük, miután helyet foglaltunk, hogy megkérdeztük pincérünket, valóban érvényes-e a kis papírunk. Szegény sajnos nem tudott róla, de azonnal készségesen utánajárt, és mint kiderült, némi tulajdonos- és üzemeltetői csere történt a közelmúltban, ilyenkor pedig jobb helyeken is előfordul, hogy nem jut el az információ A-ból B-be. Rövid időn belül biztosítottak róla, hogy kuponunkat beválthatjuk, tehát elkezdhettünk ismerkedni az étlappal.
Első fogásként rokfortsajtos karfiolkrémlevest kértünk csiperkegomba chipsszel, valamint kendermagos kakasleves ”szabógallér” tésztával és zöldségekkel.

 

Karfiolkrémleves csiperkegomba chipsszel
Kakasleves ”szabógallér” tésztával és zöldségekkel

 

Rendelés után igen gyorsan meg is érkezett mindkét étel, és nem okozott csalódást: házias ízek a kakasleves esetén – sosem kóstoltunk még szabógallért, de elég meggyőző volt. A szabógallér egyfajta levesbetét, ami tulajdonképpen májas-fűszeres töltelékkel töltött tésztát jelent. Tipikusan az a dolog, amit otthon nem készít el az ember magának, mert sokat kell vele bíbelődni. Pedig milyen finom! A karfiolkrémleves pedig a sajt és a gomba társaságában szintén remeknek bizonyult. Azoknak is ajánlom, akik egyébként nem annyira szeretik a rokfortsajtot, abszolút az első lépés afelé, hogy megkedveljük.


Ezután következtek a grillételek: grillezett garnélanyárs illatos jázminrizzsel, valamint grillezett csirkemell illatos fűszernövényekkel és vele sült paradicsommal, köretként steak burgonyával. Megkönnyítette a választást, hogy a körítést magunk választottuk. Jártam már úgy, hogy hosszasan pásztáztam az étlapot, mire minden felsorolt kombinációt el tudtam képzelni, és így kiválasztani, mihez van kedvem épp. De mivel ez most nem okozott problémát, a leves után gyorsan hozzájutottunk a második fogáshoz is.

 

Grillezett garnélanyárs illatos jázminrizzsel
Grillezett csirkemell illatos fűszernövényekkel

 

Engem bármikor le lehet venni a lábamról bármilyen grilles-füstös étellel, így kifogásom is talán csak annyi, hogy arányaiban a köret egy kicsit sok volt a húshoz/rákhoz képest.
Ezután már csak a jól megérdemelt szuszogás, és egy finom erős presszókávé következhetett.

 

Összességében egy nagyon kellemes estét tölthettünk a Régi Vigadóban. Valamilyen megmagyarázhatatlan okból eddig sosem jutott eszembe ott elkölteni egy vacsorát, azonban abszolút pozitív élményekkel távozhattunk: kedves, gondoskodó kiszolgálás (pincérünk, akár egy apuka, úgy figyelte kéréseinket), barátságos környezet (hatalmas fák árnyéka, nagy nagy terasz napsütéssel, és a nyár zizzenéseivel), valamint megfizethető árak – főleg, ha még kupon is van a birtokunkban! :)
 

Írta: Törtei Zsófia

 

RÉGI VIGADÓ

Nyitva tartás:

Hétfőtől-csütörtökig és vasárnap: 10.00-23.00
Péntek-szombat: 10.00-24.00


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics