séfajánlat

 

A Barabás étterem ajánlata:

 

Egészben sült malaccsülök

burgonyaszirommal,

barnasörös párolt káposztával     

2500.-

 

Az étterem séfje beavatja a Debreceni Éttermek olvasóit, hogyan készíthetünk ropogós bőrű csülköt:

Pirosra sült sertés csülök
Hozzávalók: 1 db kisebb csülök (csontosan kb. 1,2 kg)
Főzéséhez: 1 liter víz, 1 teáskanál só, 2 babér, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg vöröshagyma, 1 teáskanál szemes bors
Sütéshez: 10 dkg sárgarépa, 8 dkg petrezselyem gyökér,
5 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg zsír, 2 evőkanál étolaj, ½ dl sör, 1 evőkanál ketchup, 1 teáskanál méz, 5 dkg füstölt szalonna.

Elkészítése: A tisztított (leszőrtelenített, pecséttől megszabadított) csülköt annyi vízbe tesszük, ami jól ellepi. Sózzuk, babérlevéllel, fokhagymával, negyedelt vöröshagymával, szemes borssal ízesítve fedő alatt félig puhára főzzük. Levéből kiemelve lehűtjük.
Tepsibe karikázott sárgarépát, petrezselyem gyökeret, vöröshagymát, fokhagymagerezd halmot terítünk, erre fektetjük a félig főtt csülköt. Forró zsírral leöntjük, és 170°C-os sütőbe helyezve, időnként főzőlevét aláöntve, zsírjával gyakran locsolgatva sütjük. Olajat sörrel, ketchuppal, mézzel alaposan összekeverünk. Egy darab füstölt szalonna tetejét bekockázzuk, belenyomjuk a keverékbe, ezzel a szalonnával kenegetjük a háromnegyed részt megsült csülköt. Csodálatos ízt, ragyogó színt, üveges ropogósságot kap tőle a hús bőre.
A megsült csülköt vágódeszkára tesszük, negyedórát pihentetjük. (Lefedni nem szabad, a belőle kiszálló pára felpuhítja bőrét.) Ezek után félig bevágjuk, csontjait kiszedve szeleteljük.

 

És ha e pompás fogás után, levezetésként "édeskedni" is szeretnénk, íme a Barabás étterem étlapjáról a desszertkínálat:

Almás lepény vaníliafagylalttal   800.-
Bundás kalács karamellizált barackkal vaniliafagylalttal 850.-
Csokoládévulkán forralt boros málnaraguval    1000.-
Frissen sült almás-diós rétes gyömbéres karamellel 900.-
Sajtízelítő    1050.-

 

korábbi séfajánlatok

Archívum

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics