Tűzről pattant Paripa-fogások

A grillezés génjeinkbe van ivódva, megnyilvánulása nyáron szinte kirobban az emberből, ellenállhatatlan vágyat ébresztve az esti hangulat fokozására egy jó kertisütésben megtestesülve. Csakhogy nem mindenkinek adatik meg a kert, a klassz „sütöde”, vagy csak egyszerűen az elő- és az utómunkához nem füllik a foga az emberfiának a tikkasztó hőségben. Erre lehet kiváló alternatív megoldás a Paripa Csárda péntek esti grillvacsorája, sokféle hússal, megannyi fűszerrel, számos öntettel, különféle zöldséggel és gyümölccsel…

 

A grillezés ugyan remek játék, de szükséges hozzá némi tudás, gyakorlat. A minőségi alapanyagok sóval-borssal is finomak lesznek, de a fenséges zamatokat csak rafinált páccal lehet a húsokba préselni, s aranylóan izzó faszén parázsán lehet igazán ínycsiklandozóvá varázsolni.

 

A Paripa Csárdában mobil, faszenes grillsütőn készülnek a nyári fogások az étteremlátogatók előtt, a kihelyezett hűtőben tárolt húsokból, a fateknőbe előkészített jégágyon pihenő zöldségekből, gyümölcsökből, az asztalon felsorakozó friss fűszernövényekből, házilag alkotott öntetekből.

 

Az étlap tételei irányadóak, teljes mértékben alkalmazkodunk vendégeink kívánságához, konyhánkon fellelhető alapanyagok mindegyikét grillre dobjuk ízlés szerint” – mondja Bodás Sándor konyhafőnök.

„A menülapról választott jércemellet házi vegyes fűszerkeverékkel szórom meg, a tarját fokhagymás-borsos pácban érlelem, a szűzpecsenyét baconba tekerve sütöm. A bélszínt körülbelül 15 perc alatt készítem el médiumra, ugyanis általában így kérik a vendégek” – folytatja Sándor.

 

 

De ha mindez nem lenne elég, akkor az éhes betérő a grillsütő mellett állva nem csak figyelemmel kísérheti Sándor munkáját, de gusztusának megfelelően választhat a hús mellé a felsorakozó gomba, pritaminpaprika, cukkini, padlizsán, paradicsom közül, fűszerezheti ételét többek között illatos tárkonnyal, kakukkfűvel, csavarhat egyet harapnivalóján grillezett almával, sárgadinnyével, banánnal, amit éppen meglát a teknőben. Köretek listáját bővíti még a vajjal, friss- és grillfűszerrel fóliázott burgonya, a határozott ízesítésű lepcsánka.

 

Azt is mondhatnám, hogy a Paripa Csárdában egy terülj, terülj asztalka várja Önöket, de győzödjenek meg róla személyesen. Ma még csak kedd van, rántsák össze a családot, barátokat, egy kellemes péntek esti grillvacsorára.

 

(2013-08-13)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics