Töltött káposzta, a magyar konyha esszenciája

Karácsonykor és lagzis vacsorákon rendszeresen fogyasztjuk, illatával bejárja a teret, látványos alakjával pedig szépen mutat a tányéron. Ízesíthetjük tejföllel, ehetjük kenyérrel, készülhet többféle módon, de egyértelműen kimondható, hogy az egyik legősibb ételünk a magyar gasztronómia egyik csúcspontja. 2014. március 7-16. között megkóstolgathatják a finomabbnál finomabb változatokat a Flaska Vendéglőben.

 

 

A Flaska egy kifejezetten magyaros ételeket kínáló vendéglátóegység, így többször szentelnek napokat, heteket az igazán hazai, sokak körében népszerű fogásoknak. Korábban már állították rivaldafénybe a töltött káposztát, és annyira kapós volt, hogy a vendégek kedvéért újra megrendezik a töltött káposzta napokat. Akkor is széles volt a választék, de ez most sem alakul majd máshogy.

 

„Az erdélyit kedvelték a legjobban, amit csomborral fűszereztünk, és nem bő lével készült, hanem tepsiben sütöttük, így ez nem hiányozhat a kínálatból. A másik három egyikét a székely töltött káposztát puliszkával fogjuk tálalni, ez attól különleges, hogy nincs benne paprika, viszont ezt is csomborral, valamint kaporral ízesítjük. A szombatost libahússal töltjük és kemencében sütjük, Számadó juhászné káposztáját pedig birka, illetve marhahússal tömjük meg. A húst leszámítva az elkészítési mód mindegyiknél ugyanaz, savanyú káposztát használunk fel és rizset. A töltött káposzta egyébként kiváló frissen, néhány nappal elkészülte után, s ugyanez érvényes a melegen, avagy a hidegen történő fogyasztására is.” – tájékoztatott minket Hajnal Lajos tulajdonos.

 

 

A Flaska étlapján e nemes fogás nem szerepel, de arra felhívnánk az ízletes étel kedvelőinek figyelmét, hogy a vendéglőben napi menüvel várnak mindenkit, és a két választható főétel mellett mindig van egy állandó menü, ami húslevest, valamint debreceni töltött káposztát tartalmaz. Tehát, ha nincs kedvük a bevásárlással bajlódni, tekergetni és főzőcskézni, irány a Flaska, kóstolják meg a különböző ízvilágú töltött káposztákat.

 

-Nitta-

 

Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics