Magyaros est a Paripában

"Szeretnénk, hogy Debrecenben is legyen egy olyan hely, ahol a külföldi vendégeinknek be tudnánk mutatni, milyen a magyar vidéki élet kezdve az ételektől, a szalmakazalban szunyókáló kismacskákon át a lovakig. Amikor külföldön nyaralunk, mi is szeretünk ellátogatni spanyol vagy görög estre, az idelátogató turistáknak azonban nincs sok lehetőségük ugyanerre. A csütörtökönként megrendezésre kerülő MAGYAROS ESTTEL ezt a hiányt szeretnénk pótolni." - mondta Kiss Pál, a Paripa Csárda tulajdonosa, majd nyakamba akasztott egy pálinkáspoharat.

 

Ha nem kocsival érkeztem volna, ágyas szilvapálinka landolt volna bele, ám helyette be kellett érnem egy kis tepertős pogácsával valamint kemencében sült kenyérlángossal...én szegény!

Külföldi turistacsoportok és debreceni vendégek egymás után érkeztek. Mindenhonnan jókedvű nevetést és összekoccanó poharak hangját lehetett hallani, amit igényes cigányzene festett alá.

 

 

Manapság mindenki arra panaszkodik, hogy Debrecennek nincs értékelhető idegenforgalma, Kiss Pál szerint viszont a debreceni szállodák mutatói épp az ellenkezőjét tükrözik.

" A gond csak azzal van - magyarázza-, hogy nincs egységes összefogás a szállodák és a programokat kínáló vendéglátóhelyek között, pedig a vendégek is jobban megismernék kulináris értékeinket, ha szervezett kirándulás keretében eljuthatnának például egy fantasztikus hangulatú magyaros estre. A meghívott vendégeink között ma szállodaigazgatók is vannak, akikkel a jövőben együtt szeretnénk működni, hogy Debrecent még kívánatosabb turisztikai úticélként könyveljék el határon belül és kívül."

 

 

Ennek biztosítása végett olyan programokat kínálnak, melyek - valljuk be őszintén - nem csak az idelátogató külföldiek számára lehet csábító.

A 20.00 órakkor kezdődő hortobágyi csikós bemutató, aminek látványos show-elemeit lélegzetvisszafojtva figyelték a gyerekek és a német turisták, még én is nagyon élveztem. Az istálló környékén sétálva pár napos kiscicákat fedeztem fel egy nagy halom szalmakupac tetején, felidézve a gyermekként falun eltöltött nyarak fa alatt ücsörgős, őszibarack majszolós emlékeit, és azt a megrázó eseményt, amikor rájöttem, miért tűntek el egyik napról a másikra Mirci macska kölykei.

 

A 21.00 órakkor kezdődő vacsorán senki gyomrát nem kímélték, előételként debreceni töltött káposztát szolgáltak fel, majd  kemencében sült csülköt és kacsacombot fogyasztottak a vendégek párolt káposztával és hagymás tört burgonyával. A desszert - tekintettel a szezonalitásra - kemencében sült meggyes pite volt.

22.00 órakkor látványos folklórbemutatóban és táncoktatásban részesülhettek a pálinkától felbátorodott vendégek.

 

 

 

A Paripa Csárda Magyaros estje tökéletes lehetőség azok számára, akik üzleti partnereiket, külföldi vendégeiket, családjukat felejthetetlen falusi-magyaros-kulináris élménnyel szeretnék megajándékozni.

 

 

A rendezvényre asztalfoglalás szükséges!

(52) 534-801

Részvételi díj: 18 €

 

Elérhetőség:
Debrecen - Pac
(a Vekeri tó előtt 400 m-re)

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics