Akácfán füstölt afrikai harcsa ínyenceknek

Megfelelő és titkos fűszerarányok, valamint akácfával való füstölés – ez a titka a Garda Pizzéria & Étterem e  heti ajánlatának. A  hal valóban Tiszacsegéről érkezett, ahol Pelyhes István füstölőjében nemes alapanyaggá vált, egy jó vacsorához vagy ebédhez. A nyári melegben, amikor nem kívánunk semmi nehezet, csak csipegetnénk valamit egy pohár fehérbor mellé, tökéletes választásnak bizonyul a Tiszacsegei füstölt hal friss salátával.

A hal húsát átjárják a fűszerek, a füst pedig elvette azt a kellemetlen erős halízt, amitől sokan tartanak. Nem kell félnünk a szálkától sem, a kóstolás alkalmával egy darabot sem találtunk benne. Köztudott, hogy ahol a legtöbb halat fogyasztják, ott a legmagasabb az átlagéletkor, gondoljunk csak Japánra vagy Olaszországra. A Garda Pizzéria & Étterem fontosnak tartja, hogy minőségi halakból készítse el fogásait, növelve ezzel a Debrecenben kapható halételek megtépázott renoméját.

 

 

 

 

Az afrikai harcsa, amelyből készült, hazánkban már 1984 óta megtalálható, ám nem a természetes vizekben, hanem ellenőrzött halgazdaságokban, mert – és ezzel sokan vagyunk így- kényes jószág lévén nem szereti, ha a hőmérséklet 16 fok alá esik. A hőmérséklet emelkedését azonban jól bírja, és amennyiben a tó oxigénszintje kritikus pont alá csökken,  kiegészítő légzőszervével a légkör oxigénjét is hasznosítani tudja. Táplálék után kutatva a  mederfenéktől a felszínig bejárja a vizet, és  fiatalon zooplanktont, felnőve vízi rovarlárvákat, alsórendű rákokat, puhatestűeket, különböző növényi anyagokat, szerves törmeléket és kishalat fogyaszt.

 

 


BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics