A víz a legjobb szomjoltó

Az egészség megőrzésére irányuló tevékenységünk szerves része az ásványvíz fogyasztás, ami nemcsak a szomjunkat oltja, de értékes ásványanyag és nyomelem tartalmának köszönhetően ahhoz is hozzásegít, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Az ásványvíz egy tiszta termék, nem tartalmaz adalékanyagokat, tartósítószert. A debreceni éttermek vendégei számára is az elsőszámú szomjoltó a meleg nyári napokon.

 

A víz testünk legfontosabb alkotóeleme, oldószer és vivőanyag, nélkülözhetetelen a szervezet zavaratalan működéséhez, az energiatermeléshez, a biokémiai folyamatokhoz, a hőszabályozáshoz. Folyadékszükségletünket a hőmérséklet, a páratartalom, a mozgás és az elfogyasztott ételek mennyiség is befolyásolja. A vízháztartást  idegi és hormonális mechanizmusok irányítják. A verejtékezés, a légzés, a kiválásztás, és az emésztés során a szervezetből naponta átlagosan 2,4 liter víz távozik, amelyet pótolni kell. Folyadékszükségletünk egyharmadát a szilárd táplálékok víztartalma, kétharmadát pedig a folyadékok fedezik.

 

John Bull Pub

Pálma Étterem

 

Az Aquila  mérsékelt ásványi anyag tartalmú, finom, lágy ízhatású természetes forrásvíz a szervezetet tisztítja és ugyanakkor szépíti. Az Aquila Aqualinea a Karlovy Vary-t övező tiszta természeti környezet vulkáni eredetű szikláinak mélyéről fakad. Az Aquila Aqualinea 2003-ban Párizsban elnyerte a legjobb természetes víz díját a szénsavmentes forrásvíz kategóriában. Az Aquila Aqualinea tökéletes választás egy különleges vacsorához.
 

A Mattoni természetes ásványvíz egyedülálló és kiegyensúlyozott arányban tartalmazza az ásványi anyagokat és a nyomelemeket, amelyek a szervezet vitalitására kedvezően hatnak. Páratlan ízének köszönhetően a Mattoni a legjobb konyhák kiváló kiegészítője.
 

Pálma Étterem ásványvizei

Naturaqua 0,25
Naturaqua 0,75
Aquila 0,75
Mattoni 0,75
Evian 0,33

 

 

John Bull Pub ásványvizei
Naturaqua 0,25
Aquila 0,33
Mattoni 0,33
Mattoni Citrom 0,33
Evian 0,33
Perrier 0,33

 

A természetes ásványvíz és forrásvíz egyik meghatározó tulajdonsága a természetesség. Felszín alatti vízforrásból származik, és már természetes állapotában - előzetes fertőtlenítés vagy kémiai kezelés nélkül - biztonságosan fogyasztható. Jellemző összetevői az ásványi anyagok (kálcium, magnézium, klorid, szulfát), amely meghatározza a víz természetes egyensúlyát és ízét.

 

A természetes ásványvíz minden esetben stabil ásványi anyag összetétellel rendelkezik - amit a címkén fel is kell tüntetni -, míg a forrásvíz ásványi anyag összetétele ingadozik - kémiai összetételét nem kell feltűntetni.

 

A természetes ásványvíz és forrásvíz kizárólag külön kijelölt felszín alatti forrásokból származhat. Ezek lehetnek természetes források vagy fúrt kutak. A felszín alatti víz az esővízből és az olvadó hóból keletkezik, mely a sziklák repedésein, pórusain át jut a földfelszín alá, miközben bizonyos ásványi anyagok kioldódnak a kőzetekből. A sziklák temészetes szűrőként is működnek, illetve felszín alatti vizeket jól védik a felszíni szennyeződésektől.

 

Forrás: intercooperation.hu, ital.oisz.hu, medizona.hu

 

(2012-08-01)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics