Tengerészek túlélő itala a Melange Kávéházban

Bizonyára sokak egyetértenek velem abban, hogy nem bánnánk, ha már holnap húsz fok körül lenne a hőmérséklet, de a levegő felmelegedésre még várnunk kell. Van viszont egy ötletünk arra vonatkozóan, mivel kényeztessék magukat ebben a kabátot még nem mellőző időben. A forró csoki, a puncs, valamint a forralt bor közkedvelt italok, de a grog is ide tartozna, csak kevésbé ismert hazánkban. Aki még nem kóstolta azért, aki már tudja milyen finom, azért térjen be a Melange Kávéházba, mert a felsoroltakon kívül a matrózok kedvence is megtalálható az itallapon.

 

A grog legendája a hosszú hajóutakhoz fűződik, mely során a tengerészek kitalálták, rumot öntenek az ívóvízbe, hogy elkerüljék annak poshadását. A grog története ezután számos változatban kapott szárnyra. Az alapanyagok között megjelent a citrom, az angol tea és a fahéj, később pedig csatlakozott a méz, a cukor, a narancs, valamint a lime is. Így történt, hogy az eredeti grognak számos variációja jött létre. A folyékony finomság a téli zimankóban testet-lelket egyaránt felmelegítő hatással rendelkezik, és méltó riválisa a különböző forró italoknak. Egy grog annál jobb, minél illatosabb és aromásabb.

 

A Melange Kávéház ajánlata:

 

Almás-fahéjas grog Forró erdei gyümölcs grog
Csokis bonbon meggy grog  Forró Pina Colada grog

 

 

Lehet, hogy az alkoholtartalom miatt jó kedv és kacagás lesz a grog ismerős (vagy éppen még ismeretlen) világában való kalandozás, na de ennyi igazán belefér a mindennapos hajtás után.

 

(2013-02-01)

-Nitta-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics