Női ital férfias erővel? A nagy klasszikusok a Régi Posta Étteremben

Hűs, sokszínű, izgalmas és vidám, olyan mint egy kellemesen fülledt nyári este.  Ez az elegáns, fantasztikus ital mindenkit levesz a lábáról, elbűvölnek  a rendkívüli színek, a  formás poharak, a kívánatos díszítések. A látványnak nem lehet ellenállni, azonnal kóstolásra csábít nőt és férfit! A koktélról van szó! A nagy klasszikusokat megtalálja a Régi Posta Étteremben.

A koktélok száma folyamatosan gyarapodik, szinte már megszámlálhatatlan, a választék letaglózza az embert. A sor végtelen, a koktéloknak a kifinomult ízlés és a fantázia szabhat határt. Mi, vendégek mégis a „jól bevált” ízeknél maradunk, a klasszikus koktéloknál.

 

Az étterem belső a múltat őrzi...

 

 A koktél szó angolul kakasfarkat (cocktail) jelent, a régi kakasviadalokról kapta a nevét. Régen  Amerikában népszerűek voltak e játékok, a győzelem jelképe a legyőzött kakas farktolla volt.  Erre ittak a vendégek a viadal után. A kisebb készletekkel rendelkező italárusító bódék élelmes tulajdonosai, esetleg maguk a vendégek, az italokat összekevereték. Ezekből az italkeverékekből származnak a ma már világszerte ismert koktélok. Mások szerint az alkoholt a kakasok italába öntötték, hogy a harciasságukat fokozzák a viadalon.

 

 

A fenti kakaskodás után nézzük meg, mi a magyarok körében a legkedveltebb koktélok, ami egybe esik a Régi Posta Étterem koktél kínálatával is. A klasszikusnak számító mix a rum alapú Mojito, Pina Colada; a vodka alapú Sex on the Beach, Long Island Iced Tea; és a likőr alapú Orgazmus.

 

Mojito szülővárosában, Havannában állítólag – a világ legjobb Mojito koktélját készítik. Ez pedig nem más, mint a a Mojito szülőhelye, az 1942-ben megnyílt La Bodeguita del Medio. A frissítő, nyári hosszú ital rum, lime és fodormenta fő összetevőitől lesz üdítő, illata üde.

A Sex on the Beach az 1980-as 1990-es évek kedvelt vodka alapú itala. Enyhe, gyümölcsös ital számos variációja létezik, de a vodka örök benne.

 

Mojito Sex on the Beach

 

A Pina Colada az egyik legegzotikusabb ital és egyben a legpopulárisabb is, amit egyébként Puerto Ricoban találtak ki, és lakói nagyon büszkék rá, nemzeti italuknak is tekintik ezt a long drinket. Más források szerint egy karibi hotelben dolgozó európai alkotta meg. A szállóban minden vendéget egy pohár kókuszlikőrből, rumból és kókusztejből készült itallal üdvözöltek, és friss kókuszdióban szolgáltak fel. Egy napon a kókusz utánpótlás megszünt, így ananásszal pótolt az európai - aki egyébként spanyol -, majd törtjeget és szűrt ananászt adott a kókuszos italhoz, és elnevezte Pina Colada-nak. A spanyol kifejezés jelentése „szűrt ananász”.

Az Orgazmus koktél sokak kedvence, a hölgyeknek biztos. Kellemes, édes ízű ital a likőrtől és tejszíntől krémes, selymes. Whiskys pohárban koktéljéggel, vagy akár Y pohárban is szervírozhatják.

 

Long Island Iced Tea Pina Colada

 

A Long Island Iced Tea az egyik legütősebb long drink. A fehér rum, triple sec, gin, tequila és vodka markáns ízvilágát a cukorsziruppal és citromlével tompítják, majd cola-val felöntik és így az ital megkapja a tea színt.

A koktél ideális esetben legfeljebb öt hozzávalóból áll, kivéve a Long Islandet, amelyik hatból áll, gyors, felszabadító érzéssel ajándékozva meg fogyasztóját.

 

Ha változatosságra vágyik, a sört, bort, pálinkát néha lecserélné egy másik italra, akkor itt a lehetőség egy kis újításra! Válasszon a legnépszerűbbek közül, nem bánja meg!

 

(2012-06-08)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics